Marco Aydin: "De topklasse is een mooi platform om te laten zien wat ik kan"

Foto bij Marco Aydin: "De topklasse is een mooi platform om te laten zien wat ik kan"

Marco Aydin: "De topklasse is een mooi platform om te laten zien wat ik kan"

Bron: klik hier
RIJSSEN – Kort na de onverdiende 2-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels was Marco Aydin (foto) alweer aanspreekbaar, maar de Enschedese aanvaller was nog steeds behoorlijk ziek van het onverdiende verlies van drie kostbare punten. Zijn eigen fraaie doelpunt (‘Ik tikte de bal met de punt van de schoen met een boog langs de keeper’) vond Aydin een prachtige uitgangspositie voor een goed resultaat.

‘Want het gebeurde vlak voor de rust. Dat hadden we dus moeten vasthouden tot in de pauze. Dan moeten zij in de tweede helft komen en dat was dan weer gunstig voor ons.’ Het liep echter anders. Want kort na de openingstreffer van Aydin scoorde Ramic de gelijkmaker (met dank aan doelman Kok) en was de uitgangspositie voor de Vogels uit Spakenburg ineens weer gunstig.

Aydin mopperde nog wat na, maar toonde zich even later ook een tevreden man toen de overstap ter sprake kwam van eerste klasser Sportclub Enschede naar topklasser Excelsior’31. ‘Het bevalt me goed hier. Je traint hier op een hoog niveau en je speelt tegen voetballers waarvan zeker 75% een korte of langere profcarrière achter de rug heeft. Dat merk je. Bijna iedere ploeg staat goed. Het is als aanvaller niet gemakkelijk erdoor  te komen. Maar ik kan dit niveau aan. Dat vertrouwen in mezelf heb ik. Hier doe ik het voor. De entourage bij Excelsior is mooi en het niveau is behoorlijk hoog. We hebben een goede selectie en de trainingen zijn prima.’

Aydins vorige trainer Theo Vonk vertelde hem dat hij misschien wel het niveau had voor een club in de Jupiler League en regelde zelfs een stageperiode bij Sparta, waar Vonks zoon Michel de trainer is.  Maar het kwam er niet van, ook al omdat hij voor Excelsior koos. ‘Ik denk er nog wel eens stiekem aan. Het zou mooi zijn, maar ik focus mij er niet meer op. Ik ga er niet meer vanuit. Ik vind de topklasse ook een mooi platform om mijn capaciteiten te laten zien’, zegt de 23-jarige aanvaller die zich liet adviseren door zijn ploeggenoot, plaatsgenoot en goede kennis Andreas David.

‘Hij vertelde me dat het niveau van de topklasse best hoog is en dat de competitie met ploegen als Rijnsburgse Boys, Spakenburg, IJsselmeervogels en HHC zwaar en interessant is.  Sommige wedstrijden komen op televisie, het allemaal behoorlijk professioneel en daarom heb ik het op dit podium tot nu toe goed naar mijn zin.’

 

Kalender icoon woensdag 29 augustus 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers