Zaalvoetbalteams Excelsior’31 1 en 2 spelen gelijk in onderling bekerduel (SAMENVATTING GEPLAATST)

Foto bij Zaalvoetbalteams Excelsior’31 1 en 2 spelen gelijk in onderling bekerduel (SAMENVATTING GEPLAATST)

Zaalvoetbalteams Excelsior’31 1 en 2 spelen gelijk in onderling bekerduel (SAMENVATTING GEPLAATST)

De zaalvoetballers van de twee hoogste teams van Excelsior’31 hebben gisteravond in een enerverende onderlinge bekerwedstrijd gelijk gespeeld. Na een uur vol spanning en strijd stond de uitslag 3-3 op het bord. Net als op het veld wordt er ook in de zaal in een poule gespeeld in de eerste ronde van de beker.

Het lot had Excelsior’31 1 aan Excelsior’31 2 gekoppeld, verder zitten FC Anatolia uit Lelystad en SK Turkuaz uit Deventer in deze bekerpoule. Om er voor te zorgen dat het wel een echte wedstrijd zou worden, was het dan ook de eerste wedstrijd van de poule. Het werd dan ook een heerlijk bekerduel met alles erop en eraan met uiteindelijk het publiek als grote winnaar.

Zowel Excelsior’31 1 als Excelsior’31 2 spelen dit jaar op hetzelfde niveau, de Hoofdklasse. Na intensief selectiebeleid bestaat Excelsior’31 1 uit de individueel betere voetballers. Excelsior’31 2 beschikt echter over een goed ingespeeld verdedigend team. Excelsior’31 2 speelde op de counter en toen het halverwege de eerste helft ook nog eens op voorsprong kwam door een penalty, ging het publiek er eens goed voor zitten. Bij de rust stond Excelsior’31 1 echter toch op voorsprong (2-1) en moest het de wedstrijd proberen naar zich toe te trekken.

Excelsior’31 2 toonde echter veerkracht en kwam via twee snelle counters op voorsprong door doelpunten van Gerard ten Berge en Harmen Baan. Een verrassing leek in de maak; echter Maarten Postma scoorde vlak voor tijd nog de 3-3 middels een fraaie hakbal. In de slotminuut werd er ook nog een bal van de lijn gehaald door de uitstekende keeper Marien Baan van Excelsior’31 2. Met het behaalde punt schieten beide ploeg niet echt op, maar al met al was het een mooie ouverture van het seizoen.

Komende donderdag speelt Excelsior’31 1 haar eerste thuiswedstrijd voor de competitie. SV Putten is om 20:00 uur de tegenstander in de Reggehal. Vrijdagavond zal Excelsior’31 2 het seizoen beginnen met een uitwedstrijd bij SV Vaassen.

Scoreverloop Excelsior’31 1- Excelsior’31 2:
0-1 Battista Labobar
1-1 Sander Kwintenberg
2-1 Arnoud Baan

Rust:
2-2 Gerard ten Berge
2-3 Harmen Baan
3-3 Maarten Postma

Excelsior’31 1: Willard Baan (k), Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Gerald Keizer, Jos Bruggink, Agassi Daneljan, Arnoud Baan, Maarten Postma.
Trainer/Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel

Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Gerard ten Berge, Harmen van de Maat, Harmen Baan, Henk Lankamp, Battista Labobar, Arend Baan, Lennart van de Maat.
Coach: Ichtus Rahanra

Wegens absentie van 'vaste vlagger' Jan Booms, is Excelsior'31 zaalvoetbal nog op zoek naar (een) grensrechter(s) voor de thuiswedstrijden van Excelsior'31 1 en 2. De thuiswedstrijden worden voornamelijk gespeelt op de donderdagavond van 20:00-21:00 uur in sporthal De Reggehal. Mocht je interesse hebben om één keer of vaker te willen vlaggen, stuur dan een e-mail naar tczaal@excelsior31.nl

 

 

Kalender icoon zondag 2 september 2012 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers