Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 1 krijgen het niet cadeau bij VSCO’61 (samenvatting geplaatst!)

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben ook hun tweede duel van de competitie gewonnen. De doelstelling is om het dit jaar vooral in uitwedstrijden beter te gaan doen dan voorgaande jaren. Bij de promovendus VSCO’61 1 uit Oosterwolde werd het uiteindelijk 2-6, nadat Excelsior’31 bij de rust al een voorsprong van 2-3 had genomen.

Daar er in Oosterwolde geen geschikte locatie voorhanden was, werd voor deze wedstrijd koers gezet naar Elburg. De bespreking was deze keer kort van trainer/coach John Baas: ‘we weten niets van deze promovendus, dus speel je eigen spel’. Middels een directe vrije trap en een goede aanval van VSCO’61 kwam Excelsior’31 tweemaal op achterstand. Door individuele acties van Agassi Daneljan en Sander Kwintenberg waren de ploegen telkens echter snel weer in evenwicht. Vooral Sander Kwintenberg had de bruiloft van broerlief Robert (vorig seizoen nog spelend voor Excelsior’31 1) goed verteerd en scoorde twee schitterende afstandsdoelpunten.

Na de rust werd het duel beslist; Excelsior’31 overleefde eerst een man-minder-situatie, nadat de onfortuinlijke Arnoud Baan een onterechte gele kaart kreeg. Hierna liepen de gasten uit Rijssen makkelijk uit via tweemaal Maarten Postma en eenmaal Agassi Daneljan en was de eindstand 2-6. Na de vorige thuisoverwinning van 6-3 is Excelsior’31 nu uitstekend uit de startblokken gekomen.

De volgende wedstrijd is op donderdag 20 september om 20:00 uur tegen ZVV Sparta Nijkerk in de vertrouwde Reggehal.