Foto bij    Negen uit drie voor zaalvoetballers Excelsior’31 tegen ZVV/Sparta 3 (samenvatting geplaatst)

De zaalvoetballers van Excelsior’’31 1 hebben ook hun derde competitiewedstrijd gewonnen in de Hoofdklasse F. Ditmaal was ZVV/Sparta 3 uit Nijkerk het slachtoffer van de dadendrang van de mannen van trainer/coach John Baas. Na een degelijke wedstrijd was de eindstand 6-0 en bleven de punten andermaal in Rijssen. Het kan zijn dat het aan de voornaam van Agassi Daneljan ligt, maar feit is dat Excelsior’’31 nu drie tennisuitslagen heeft neergezet: 6-3, 6-2 en 6-0.

Het tactische strijdplan naar aanleiding van de analyse van superspion Ichtus Rahanra, die de wedstrijd Drienerlo –ZVV/Sparta had gezien, kon vrij snel in de prullenbak. ZVV/Sparta trad aan met een bijna compleet ander team dan normaal. De eerste twee wedstrijden van Excelsior’31 werden weliswaar gewonnen, maar tweemaal moest dit na een achterstand gebeuren. Vooraf was er dus op gehamerd om scherp te beginnen; dit resulteerde in een 2-0 voorsprong bij de rust na doelpunten van Arnoud Baan en Maarten Postma. Na de rust scoorde Postma ook de belangrijke 3-0 wat hem tot zijn grote vreugde een interview opleverde met mediagigant Jan Nijkamp van Multivideo. Na de rust scoorde Excelsior’’31 nog viermaal, maar waren de complimenten vooral voor keeper Willard Baan die de nul wist te houden in een zaalvoetbalwedstrijd. Onder andere na een gele kaart van aanvoerder Gerald Keizer wist hij zijn doel op knappe wijze schoon te houden.

Komende twee weken speelt Excelsior’31 1 twee uitwedstrijden. Komende woensdag gaat het op bezoek bij Drienerlo en de week daarna op maandag naar HZC/Veltkamp Tweewielers in Hattem.