Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 nipt ten onder tegen Dovos 1 (samenvatting geplaatst)

In haar tweede uitwedstrijd in de Hoofdklasse G had de vereniging een busje beschikbaar gesteld voor de spelers en coach van Excelsior’31 2. Vol verwachting ving de reis naar Didam aan rond de klok van 18:00 uur met een busje vol spelers, coach, drank en kippenpootjes

Coach en chauffeur Ichtus Rahanra was nog zo onder de indruk van het busje en van de vele kippenpootjes, dat hij er pas bij Arnhem, na een opmerking van Gerard ten Berge, achterkwam dat het busje ook nog over een zesde versnelling beschikte.

Na een klein uur rijden, waarvan dus het grotendeel in de vijfde versnelling, gaf de TomTom aan de dat bestemming bereikt was. Wat men zag was een grote opgeblazen tent en iedereen vroeg zich af; “zitten we hier wel goed?”. Op de parkeerplaats van het terrein werd aan een voorbijganger gevraagd; “Mevrouw, waar is de sporthal?” Als antwoord kreeg men; “Meneer, u staat er tegenover”. Vol verbazing keken de spelers en coach elkaar aan en zeiden; “Wat is dit man????”

Binnen kreeg men te horen dat er een tijdelijk onderkomen is neergezet, tot dat de nieuwe sporthal klaar zal zijn en hier tijdelijk wedstrijden gespeeld worden.

Klokslag 19:30 begon de wedstrijd. De spelers waren nog zo onder de indruk van alles dat ze niet geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Het was dan ook van Excelsior’31 2 zijde een chaotisch begin, wat al vrijsnel resulteerde in een 2-0 voorsprong voor Dovos.

Na 15 minuten voetbal herpakte Excelsior’31 2 zich. Men zette meer druk naar voren en dit resulteerde in de 1e helft tot een aantal halve kansen. Gescoord werd er to aan rust niet meer.

In de rust werd er aangegeven dat er op tijd druk moest worden gezet met z’n allen, wat ook gebeurde in de 2e helft. Dovos kwam niet echt meer in de wedstrijd en grote kansen kregen ze ook niet echt meer. Excelsior’31 2 daarentegen kwam door een doelpunt van Battista Labobar terug tot 2-1 en de 2-2 zat er aan te komen, maar helaas viel deze niet.

De arbiter trok driemaal geel voor Excelsior’31, waarvan twee keer voor het wegtikken van de bal. Helaas was de scheids deze avond niet consequent, want in vergelijkbare situaties liet hij spelers van Dovos hiervoor onbestraft.

Gezien het spelbeeld had Excelsior’31 2 een gelijkspel verdiend, maar moest het helaas met lege handen (kippenpootjes niet meegerekend) terug naar Rijssen.

Het wachten is nog op eerste overwinning. Hopelijk zal dit a.s. donderdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen FC Andarinyo 1.