Foto bij (samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 pijnlijk over de knie bij Kozakken Boys (0-3)

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting (in HD) van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Bert Bosschers en Leon Simons.

Excelsior’31 kan ook tegen promovendus Kozakken Boys geen potten breken

RIJSSEN – Werd de selectie van Excelsior’31 coach Hans van Dijkhuizen voor aanvang van het thuisduel tegen Topklasse debutant Kozakken Boys nog door de eigen supporters getrakteerd op kozakken, maar dan van ambachtelijke makelij - met een bijgaand schrijven, met daarop de tekst: ‘Hier zijn de kozakken, boys! En dan nú… d’r an!’ - achteraf heeft deze ludieke geste niet tot het gewenste resultaat mogen leiden.

Want na 90 minuten stond het scorebord op een voor de thuisploeg ontluisterende eindstand van 0-3, in het voordeel van de Werkendamse Kozakken Boys. En het moet gezegd, geenszins onverdiend. Want de debutant was met name aanvallend een stuk effectiever dan de voorwaartsen van de thuisploeg. De Excelsior’31 aanvallers blaften dan wel met enige frequentie, maar beten maar zelden. Verder dan een schor kuchje van een pitbull met een keelontsteking kwam het in feite niet. Een gebrek aan ijver en inzet kun je de Excelsior’31 aanvallers geenszins verwijten, integendeel.

De goedwillende Aydin, Gerritsen en Wilens werken zich daadwerkelijk een slag in de rondte, maar zijn voor het doel van ‘de vijand’ maar zelden trefzeker. Zo staat de topscorer van het afgelopen seizoen (Wilens, met 12 treffers) na 8 duels nog steeds op een zorgen barende score van ‘nul’.

Symptomatisch voor de malheur bij de thuisploeg was ook vanmiddag opnieuw dat men, binnen de minuut, twee opgelegde doelkansen wist te creëren, deze op onverklaarbare wijze verzuimde te benutten, om vervolgens bij de eerste de beste tegenaanval met boter en suiker in het mes te lopen. Als bij de 2e Kozakken Boys treffer ook nog eens stand-in doelman Jody van den Berg pijnlijk in de fout in gaat, is het voor Sjoerd van der Waal een koud kunstje om de veilige 0-2 binnen te tikken.

Luttele minuten voor tijd was het opnieuw Van der Waal die aan alle Excelsior’31 illusies een eind maakte, met de 0-3. Tevens de eindstand.

Voor Excelsior’31 coach Hans van Dijkhuizen en zijn mannen is het zaak ‘de boel’ weer bij elkaar te rapen en zien dat men uit ‘de hoek waar de klappen vallen’ komt. Vanmiddag kwam de thuisploeg in sommige gevallen ook puur kwaliteit te kort.

Dat is iets wat ontegenzeggelijk wél zorgen zou mogen baren.

Opstelling Excelsior’31:
Jody van den Berg, Andreas David, John Lubbers, Maurice Bartelds (63. Denis Mahmudov), Jan Borghuis, Dennis Rosink, Cenk Uguz (77. Dylan Vosskuhler), Amanuel Isa, Patrick Gerritsen, Robert Wilens en Marco Aydin.

Opstelling Kozakken Boys:
Mirco Bovo, Quentin Jakoba, Arie Lock, Toby Mulder, Mohammed Hammouti, Sjoerd van der Waal, Arda Havar, Ferhad Kamaldar (52. Leon Bot), Richie Basoski (Giovanni Klaverweide), Arif Irilmazbilek en Ismael Yildirim

Scheidsrechter: dhr. De Lima Scheepens
Toeschouwers: 450
Gele kaart: Dennis Rosink (Excelsior’31) en Gwaeron Stout (Kozakken Boys)

Bron: klik hier
RIJSSEN - Het loopt allemaal nog niet zoals het zou moeten lopen bij Excelsior’31. Zaterdagmiddag verloor de ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen voor de vierde keer op rij in de topklasse.

Kozakken Boys nam de punten mee van sportpark de Koerbelt en dat was niet nodig geweest. Excelsior’31 speelde met lef, maar zocht vooral middels de lange bal tevergeefs naar een gat in de verdediging van de bezoekers.

Pas na de pauze leverde dat ook daadwerkelijk een kans op, maar toen had Kozakken Boys de leiding al genomen. Arif Irilmazbilek tekende uit een counter voor de 1-0. Patrick Gerritsen kreeg daarna een goede kans op de gelijkmaker, maar de oud-aanvaller van FC Twente en Go Ahead Eagles mistte. Even later profiteerde Sjoerd van der Waal van een fout van doelman Jody van den Berg (0-2).

Twee minuten voor tijd maakte diezelfde Van der Waal ook nog 0-3 van, waarmee de zesde nederlaag in acht duels een feit was voor de thuisploeg.