Foto bij    Zaalvoetballers Excelsior’31 lijden eerste nederlaag van het seizoen (samenvatting geplaatst)

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben dan toch hun eerste nederlaag te pakken. Uit bij HZC/Veltkamp Tweewielers werd het uiteindelijk 5-3 voor de thuisploeg. Na vier opeenvolgende overwinningen was de eerste nederlaag dan toch een feit. Op de uitslag viel weinig af te dingen, omdat Excelsior’31 zelf niet scherp genoeg was en het ervaren HZC/Veltkamp tweewielers slimmer was op de beslissende momenten.

Door afwezigheid van Maarten Postma (enkel) en Jos Bruggink (griep) waren Gerard ten Berge en Lennart van der Maat uit het tweede team overgeheveld. De beste kansen waren voor Excelsior’31 in het begin. Na een onrechtmatig verkregen vrije trap scoorde HZC/veltkamp Tweewielers de 1-0, uitgerekend door de spits die een halve minuut daarvoor kermend naar de vloer ging en moord en brand schreeuwde. Voor en na rust liep HZC/Veltkamp Tweewielers uit naar een 3-0 voorsprong, voordat Excelsior’31 definitief druk ging zetten. Het kwam nog terug tot 3-2 door doelpunten van Gilano Samangoen en Arnoud Baan, maar na de 4-2 en 5-2 was het over, al scoorde Gerald Keizer nog wel de 5-3.

Eerstvolgende wedstrijd voor het eerste team zal zijn op donderdag 11 oktober tegen Club Hac uit Twello.