Foto bij Excelsior'31 3 blijft in het spoor van de koploper na spectaculaire winst op Sparta Enschede 2

Excelsior'31 3 – Sparta Enschede 2 4-3

Opstelling Excelsior'31 3:
Keeper: Mitchell
Verdediging van links naar rechts: Frank (58e min. Simon) – Niek – Gerwin - Mark
Middenveld van links naar rechts: Jonathan (53e min. Theun) – Anton (64e min. Yorick) - Stephen
Aanval van links naar rechts: Ninos – Robert – Jeroen (88e min. Laurens)

Verslag door Jonathan Acis
Zaterdag,  6 oktober.
Om 14:30 uur was de aftrap op sportpark de Koerbelt. Beide ploegen hadden de drie punten hard nodig. Wanneer Sparta zou winnen konden ze koploper staan en als wij zouden winnen kwamen we in de top drie te staan.

We begonnen een beetje slapjes aan de wedstrijd. Daardoor hadden we heel erg moeite met het fysieke Sparta en de lange ballen die zij gaven, daardoor scoorde ze uit een dode spelmoment ook de 0-1, doelpuntenmaker Goliath 2.13 meter, 100 kilo schoon aan de haak. De 0-2 viel ook uit de kluts, met een beetje geluk van Sparta.

Nadat we dus 0-2 achter kwamen moest er iets gebeuren. Dat lieten we ook zien. Na een paar fraaie driehoekjes op het middenveld ( Barca style) kwamen er goeie kansen maar helaas wisten wij er hier maar één van te benutten.

Gerwin Immink maakte in de 15e minuut een Bony treffer met een hakje achter het standbeen na een strakke voorzet van ‘’Tuute’’. Hierdoor kregen wij vertrouwen houden en bleven wij doorgaan en kregen wij ook een aantal goeie kansen maar het bleef tot rust 1-2 voor Sparta.

In de tweede helft was het op het begin weer een beetje zoeken. We waren wel scherper en wonnen ook meer duels. De trainer bracht een gouden wissel in en Theun gaf met buitenkant rechts de assist op Robert die hem mooi binnenschoot zoals we dat van hem gewend zijn. Dat was dus de 2-2 in de 55e minuut . Hierna was het duel alleen nog maar op strijd en lange ballen gebaseerd. Daarom bracht de trainer Simon Kool erin die zijn duels heel goed won en veel strijd leverde.

Na een paar goeie voorzetten van ‘’Tuute’’ kregen we aardig veel kansen maar de bal vloog er maar niet in tot in de 66e minuut waarin Robert een bal erin kopte na een voorzet van ‘’Tuute’’ ( 3-2 voorsprong).

Na die 3-2 hadden we de wedstrijd op slot moeten gooien maar dat deden we niet dus scoorde Sparta de 3-3 na een goeie goal van (drie keer raden) hun Goliath. Na de 3-3 in de slotfase bleven we er nog in geloven en kregen we een hoekschop in de 90e minuut. Ninos gaf de bal heerlijk voor bij de  eerste paal en onze ‘’Mossel’’ (Mark) wist het binnen te knikken.

Daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

Zo hebben we de drie punten in de pocket en mogen we naar boven kijken op de ranglijst.