Prima overwinning zaalvoetballers Excelsior’31 (samenvatting geplaatst)

Foto bij Prima overwinning zaalvoetballers Excelsior’31 (samenvatting geplaatst)

De zaalvoetballers van Excelsior’31 1, uitkomend in de Hoofdklasse F, hebben donderdagavond een prima overwinning geboekt op Club HAC 2 uit Twello. Na een uitstekende 1e helft en een wat mindere 2e helft stond er een 4-2 eindstand op het scorebord.

Wegens absentie van Jos Bruggink (blessure) en Gerald Keizer (bruiloft) en een wedstrijd van Excelsior’31 2 (ook uitkomend in de Hoofdklasse) op vrijdag op het progamma, werden deze avond Arsenin Rodriguez en Harald Eertink van Excelsior’31 3 aan de selectie toegevoegd.

Onder aanvoering van uitblinker Gilano Samangoen was Excelsior’31 de hele 1e helft de bovenliggende partij. Met fris en aanvallend voetbal stond er bij rust een 3-0 voorsprong op het scorebord door doelpunten van Sander Kwintenberg, Arnoud Baan en Gilano Samangoen.

Na rust kwam Excelsior’31 snel op een 4-0 voorsprong door een mooie treffer van Arnoud Baan, met goed voorbereidend werk van Gilano Samangoen.

Hierna liet Excelsior’31 zich, bewust of onbewust, meer inzakken en werd er een aantal keren onnodig balverlies geleden. Het was dat keeper Willard Baan bij de les was en Club HAC het vizier niet helemaal op scherp had staan, want de twee doelpunten (4-1 en 4-2) die Club HAC vervolgens in de 2e helft maakten hadden er ook meer kunnen zijn. Anderzijds had Excelsior’31 na de 4-1 en na de 4-2 ook nog kansen om de score uit te breiden, maar liet dat na. Hierdoor stond er na vijftig minuten zaalvoetbal een 4-2 eindstand op het scorebord.

Excelsior’31 staat na deze wedstrijd op een verdienstelijke tweede plaats met vijftien punten uit zes wedstrijden. Aankomende maandag speelt men in Heerde de topper tegen de ongeslagen koploper ZVV/ABC Hekwerk 1. Deze wedstrijd begint om 20:30 uur in de Burgermeester Faberhal.

1-0 Sander Kwintenberg
2-0 Arnoud Baan
3-0 Gilano Samangoen