Klasseverschil groot bij oefenduel Excelsior'31 D1 en Juventa'12 D1

Foto bij Klasseverschil groot bij oefenduel Excelsior'31 D1 en Juventa'12 D1

Excelsior’31 D1 – Juventa’12 D1: een klasse verschil

Verslag door Excelsior'31 D1 coach Jan Spenkelink
In het beker/inhaalweekeinde had de begeleiding van de “noabers” Excelsior’31 D1 en Juventa’12 D1 een oefenwedstrijd tegen elkaar geregeld. Beide ploegen zijn het seizoen goed van start gegaan en doen bovenin mee in hun competitie; de Rijssenaren in de hoofdklasse en de Wierdense boys in de 1e klasse.

De aftrap in "De Kuip" was exact om half elf. Juventa ging lekker vrijuit van start en liet met leuke combinaties direct de goede bedoelingen zien. De fusieclub uit Wierden speelt haar wedstrijden tegenwoordig in de fraaie tenues a la Argentinië. Messi ontbrak echter vanmorgen. Excelsior’31 D1, dat vandaag deze oefenwedstrijd gebruikte om een aantal dingen in de opbouw uit te proberen, was echter niet onder de indruk en bracht na zo'n 7 minuten de 1-0 op het scorebord.

Onder aanvoering van de diepgaande Tijmen werd Juventa al vlot op 2-0 gezet en ook Jarmo (D2), bij afwezigheid van Mart, de centrumspits pikte zijn goaltje mee. “De oude dames” uit Wierden speelden bij vlagen wel goed samen, maar hadden moeite om tot echte kansen te komen. Bij rust stond er 4-0 op het scorebord (als deze tenminste aan had gestaan).

Na rust mochten de 2 centrumverdedigers van Excelsior op de bank plaatsnemen. Vanaf de bank zagen zij dat Excelsior flink druk zette op de helft van Juventa. De Excelsioren gingen echter te veel voor zichzelf met de bal lopen. Juventa kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar het leverde geen doelpunten op.

Het laatste kwartier ging de bal weer beter rond bij Excelsior en werd de keeper van Juventa weer meer aan het werk gezet. Mitchell en Lars (3x), die het publiek weer vermaakte met een aantal mooie bewegingen, bepaalde de eindstand op 7-0.

Gezien het klasseverschil vandaag een juiste uitslag.