(sfeerimpressie geplaatst!) Keeperspromotiedag bij Excelsior'31 doorslaand succes

Foto bij (sfeerimpressie geplaatst!) Keeperspromotiedag bij Excelsior'31 doorslaand succes

(sfeerimpressie geplaatst!) Keeperspromotiedag bij Excelsior'31 doorslaand succes

Stijlvol, zwevend in de lucht: Excelsior'31 C2 keeper Stefan Leusink.

* klik hier voor 30 foto's (copyright www.excelsior31.nl) van de keepersdag bij Excelsior'31

 

* Bekijk hierboven een sfeerimpressie van Excelsior'31 TV, met interviews door Bert Bosschers. Een en ander is gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis



Verslag door
Henk Damkat 
De keeperspromotiedag op 24-10 bij Excelsior ’31 was dit jaar wederom een groot succes. Maar liefst 75 deelnemers melden zich in de loop van de woensdagochtend om zich, voor tenminste 1 dag, keeper te mogen noemen. Doelstelling van de keeperspromotiedag is het promoten van het keepersvak en zodoende voldoende aanwas te verkrijgen richting de F- en E groepen.

Het oefen circuit bestond uit 8 specifieke keepers oefeningen waarin met name de basistechniek van het keepen verwerkt was, zoals: vang- en valtechniek, traptechniek, duel 1 tegen 1, de opbouw en het werken met de ‘tjoek’.


De oefeningen werden door alle deelnemers van de mini’s, F- E- en D groepen met veel passie en inzet doorlopen. Aan enthousiasme geen gebrek terwijl de weergoden ons goed gezind waren deze dag. De ‘tjoek’ zoals genoemd is een hulpmiddel om keepers te helpen bij het ontwikkelen van het  vangen en werpen van de bal. Het is een soort trampoline waarop de bal ‘terugkaatst’ wanneer de bal op de spiraal wordt geworpen. Hierdoor wordt de keeper ‘gedwongen’ de bal secuur in te werpen om zodoende een ‘goede’ bal terug te verwachten om te verwerken.  

Na de eerste serie oefeningen werden alle ‘talenten in spe’ voorzien van een lunch. Na de lunch werd een demo training o.l.v Arjan Schipper gegeven. Hoewel het soms moeilijk was de aandacht erbij te houden werd ook dit onderdeel met enthousiasme gevolgd. Veelal was er een aanmoediging vanuit de deelnemers voor de keepers die zich beschikbaar gesteld hadden om als ‘schietschijf’ te fungeren. Helaas was 1e elftal doelman Arjan Kok nog niet voldoende hersteld van zijn blessure om aan de demo training deel te nemen.


‘We mogen spreken van een succesvolle promotiedag temeer omdat een 10-tal ‘potentiële’ keepers zijn opgevallen’. ‘ Hun namen zijn bekend bij de organisatie. De kans bestaat dat zij in de toekomst benaderd zullen worden met de vraag of ze deel willen nemen aan de reguliere keeperstrainingen die wekelijks plaatsvinden, alhoewel niemand verplicht zal worden om te gaan keepen’. Kortom, wat we in eerste instantie bereikt hebben is enthousiasme voor het keepen en dat moet te allen tijde het uitgangspunt zijn!

Binnenkort zal de organisatie, (lees keepertrainers) e.e.a.  gaan evalueren om deze speciale dag tot nog een grotere happening te maken. De bedoeling is om het tot een jaarlijks terugkerend item te maken. Hiervoor zijn we afhankelijk van inzet van vrijwilligers en sponsoren die hun steentje willen bijdragen.

In ieder geval heeft deze dag bewezen dat Excelsior’31 in staat is om vanuit eigen gelederen haar jeugdleden een prima dag te kunnen bezorgen.  Voor iedere deelnemer was er een leuke attentie en herinnering aan deze unieke dag.
 
Met dank aan Bandwerk, SelectSport, ExcelsiorTV en de vele vrijwilligers die deze dag tot een groot succes hebben gemaakt!! 
 
Keepertrainers Excelsior’31
 
Kalender icoon donderdag 25 oktober 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers