Hoofdklasser Excelsior’31 onderuit tegen Topklasser SK Turkuaz

Foto bij Hoofdklasser Excelsior’31 onderuit tegen Topklasser SK Turkuaz

Afgelopen vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 1 de bekerwedstrijd in Deventer tegen SK Turkuaz 1 met 6-4 verloren. Na een ruststand van 2-2 ging de wedstrijd lang gelijk op, maar in de slotfase kwam Excelsior’31 net als tegen ABC/ Hekwerk net tekort. Grote man aan Excelsior’31 zijde was Sander Kwintenberg met drie geweldige doelpunten, maar helaas leverde dit uiteindelijk geen punten op.

Even leek het erop dat Excelsior’31 de wedstrijd niet zou kunnen halen. De auto van leider Alidus ter Harmsel maakte op de snelweg ter hoogte van de Mc Donalds te Holten een oorverdovend geluid. Met hulp van alleskunner Arnoud Baan, die zijn gereedschap uit voorzorg had meegenomen in de bus van HeBa Machines, was het probleem aan de bumper snel verholpen en kon Excelsior’31 zijn weg vervolgen naar Deventer.

Excelsior’31 kwam al snel op een 0-1 voorsprong door een fraaie treffer van Maarten Postma en het leek een makkelijke avond tegemoet te gaan tegen een verzwakt aantredend SK Turkuaz. Echter, dit werd het niet. Na twee keer op voorsprong ( 0-1 en 1-2) te zijn gekomen kreeg Excelsior’31 vlak voor rust een domme gele kaart en kreeg men in de laatste seconde van deze man-minder situatie de 2-2 om de oren. Dit was tevens de ruststand.

Na rust had de keeper van SK Turkuaz een rode kaart moeten hebben na een handsbal buiten de cirkel. De warrig fluitende scheidsrechter durfde echter niet op te treden, maar stuurde enkele minuten later wel de coach van SK Turkuaz terecht weg na herhaaldelijk aanmerkingen tegen de leidsman.
Hiervoor werd overigens nog een doelpunt van Sander Kwintenberg (discutabel) afgekeurd, dit op advies van de “grensrechter”. Toen SK Turkuaz vervolgens wel wist te scoren (3-2), zat het allemaal even niet mee.

Toch bleef Excelsior’31 kansen krijgen, maar was het SK Turkuaz dat wederom scoorde; 4-2. Wanneer de scheidsrechter vervolgens een speler van SK Turkuaz onterecht met geel na de kant stuurde, heerste er een ietwat grimmige stemming in sporthal de Kroon in Deventer, waar helaas ook weer termen als racisme vanaf de tribune vielen.

Excelsior’31 knokte zich vervolgens met twee doelpunten (4-3 en 4-4) van Sander Kwintenberg naast SK Turkuaz en dreigde er overheen te lopen. Arnoud Baan had de 4-5 op zijn schoen, maar schoot net naast. En zoals wel vaker in de voetballerij; als je de kansen zelf niet afmaakt, doet de tegenstander dat wel. Met twee doelpunten in de laatste minuten van SK Turkuaz stond er een eindstand van 6-4 op het scorebord in het voordeel van SK Turkuaz, waar Excelsior'31 minimaal een gelijkspel verdiende.

Aankomende donderdag wordt de competitie in de Hoofdklasse F weer hervat en speelt Excelsior’31 tegen ASV Dronten om 20:00 uur in sporthal de Reggehal. Daar is het de laatste tijd weer ouderwets gezellig en druk. Excelsior’31 kan de steun van het publiek goed blijven gebruiken in de jacht op koploper ABC/Hekwerk uit Heerde.