Zaalvoetballers Excelsior’31 1 stijgen naar tweede plek na thuisoverwinning

Foto bij    Zaalvoetballers Excelsior’31 1 stijgen naar tweede plek na thuisoverwinning

Zaalvoetballers Excelsior’31 1 stijgen naar tweede plek na thuisoverwinning

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 1 de thuiswedstrijd tegen ASV Dronten met maar liefst 9-3 gewonnen. Doordat de nummer twee op de ranglijst VV Drienerlo de avond ervoor had verloren kon Excelsior’31 opschuiven naar de tweede plek, indien het met een marge van vijf doelpunten zou weten te winnen.

Promovendus ASV Dronten staat momenteel op de laatste plaats, maar juist dit soort wedstrijden zijn lastig voor Excelsior’31, getuige de nederlaag bij laagvlieger HZC / Veltkamp Tweewielers. Door deze overwinning heeft Excelsior’31 koploper ABC/Hekwerk uit Heerde weer in het vizier en is het gat nog zes punten.

De thuisploeg was niet geheel compleet door de blessure van verdediger Jos Bruggink. Door een scheurtje in zijn lies zal hij minimaal tot de winterstop uitgeschakeld zijn. Hij zal worden vervangen door de solide verdediger Harmen van der Maat, die vorig seizoen ook al enkele wedstrijden voor het eerste team speelde en zeker door zijn mentaliteit een aanvulling kan worden voor het team. We wensen Jos Bruggink veel sterkte met zijn herstel en hopen hem snel weer te zien op de training in de sporthal van scholengemeenschap Reggesteijn.

Ondanks de ruime cijfers was het zeker niet de beste wedstrijd van Excelsior’31 tot dusver. Onnodig balverlies, niet als team druk zetten en inzakken op de juiste momenten en gewoonweg niet de vorm van de dag hebben waren hier debet aan. Toch werd er bij een 6-3 voorsprong nog wel even aangezet om de marge van vijf doelpunten te halen. Sterspeler Arnoud Baan scoorde met zijn befaamde linkerbeen de verlossende treffer, waarna de thuisploeg net de dubbele cijfers niet haalde.

Komende weken speelt Excelsior’31 twee derby’s; maandag a.s. staat de uitwedstrijd tegen DZZV/Voicedata 1 uit Denekamp alweer voor de deur. Op donderdag 15 november speelt het vervolgens thuis tegen Hoekje/Toyota 1 uit Oldenzaal.

Doelpuntenmakers: Arnoud Baan 2x, Gerald Keizer 2x, Gilano Samangoen 2x, Agassi Daneljan, Maarten Postma en een eigen doelpunt.

Excelsior’31 1: Willard Baan (k), Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Gerald Keizer, Agassi Daneljan, Arnoud Baan, Maarten Postma.
Coach: John Baas
Grensrechter: Arend Baan
 

Kalender icoon vrijdag 2 november 2012 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers