Foto bij (samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 beloften (onder 23) stunten met winst op FC Twente A1 (1-0)

Dinsdag 13 november, 19.30 uur:

Klik (hierboven) op de afbeelding voor de teamfoto's, van resp. 10 en 12 MB (vrij downloadbaar)

* Excelsior'31 beloften onder 23 - FC Twente 1-0 (0-0)
89. 1-0 Frank Averesch

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Opstelling Excelsior’31 onder 23, tegen FC Twente A1:
Patrick Loohuis (k), Robin Schär, Gertjan Schultink, Reno Timmerman, Kevin Troost, Devid Michiels, Orshein Eylio, Jan Borghuis, Marco ten Bolscher, Hakim Ezafzafi en Gertjan Wilbers

Wissels in de rust:
* uit: Marco ten Bolscher, Gertjan Wilbers en Orshein Eylio en Patrick Loohuis (k).
* in: Ruud Hofhuis (k), Maarten Smit, Ties ten Barge en Frank Averesch.

Hakim Ezafzafi verliet halverwege de 2e helft het veld vanwege een blessure. Nick Haase was zijn vervanger. Vlak voor tijd werd Robin Schär gewisseld, ten faveure van Orshein Eylio.

Opstelling FC Twente A1:
Jeroen van Sluiters, Malin Jordache, Peet Bijen, Lucas Schwering, Fernando, Joseph, Claudio, Jelle van der Heyden, Akin Arslan, Endy Oluku Bernadina en Bilal Ould-Chickh

Excelsior’31 beloften onder 23 stunten met 1-0 winst op FC Twente A1
RIJSSEN – Het team Excelsior’31 beloften onder 23, aangevuld met dispensatiespelers Jan Borghuis en Hakim Ezafzafi, heeft dinsdagavond een meer dan verdiende 1-0 overwinning behaald op - de van te voren als sterkste ingeschatte deelnemer aan het eigen nederlaagtoernooi - FC Twente A1.

Halverwege de 2e helft wist de na rust ingevallen Frank Averesch de Excelsior’31 beloften op een verdiende 1-0 voorsprong te zetten.

Optisch had FC Twente dan wel een groot deel van de wedstrijd het meeste balbezit, maar werd zelden serieus gevaarlijk. Voor rust had de thuisploeg reeds een aantal doelrijpe kansen om de score te openen, o.a. Orshein Eilyo en Marco ten Bolscher waren dicht bij een treffer.

Na rust was het wedstrijdbeeld weinig anders, dan er vóór. Immers, beide helften deed Excelsior’31 prima mee met FC Twente A1. Dat bestond overigens uit een mix van spelers van A1, B1 én een aantal testspelers. Die geenszins een verpletterende indruk achterlieten, moet gezegd.

Na 90 minuten stond er een 1-0 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord. Dik verdiend, ook nog eens.

Er volgde een serie strafschoppen, die eindigde in 4-4. De meest fraaie was een ‘Panenka’ stiftbal van Reno Timmerman, met het nodige risico genomen. De FC Twente goalie moest zich echter gewonnen geven...

Dinsdag 11 december: PEC Zwolle A1, 19.30 uur

Dinsdag 13 februari: Vitesse A1, 19.30 uur

De Excelsior'31 beloften onder 23 speelden reeds een duel tegen De Graafschap A1. Dit duel eindigde in 2-2.

* na afloop van iedere wedstrijd worden er door beide teams 5 penalty’s genomen.

* voor de winnaar van het toernooi (oftewel, de ploeg die Excelsior’31 de hoogste nederlaag weet toe te brengen) is € 500,- beschikbaar.