Opstelling Excelsior’31 3:

Ruud Hofhuis (k), Marc Seppenwoolde, Niek Bakker, Ninos Baysoy, Joey Gerritsen Mulkes, Jeroen Dangremond (86. Tom Leussink), Robert Harbers, Sjors van Gerresheim, Anton Acis, Theun Brandriet (75. Laurens Harbers), Matthijs Zandvoort (65. Mohammed Ali)

Loon naar werken voor Excelsior’31 3
Verslag door Joey Gerritsen Mulkes

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nr. 8 en de nr. 12. op papier. Om het gat met de onderste ploegen achter ons te laten, moest er vandaag gewonnen worden. In de bespreking werd aangegeven dat we scherp moesten beginnen en dat alleen de winst telde.

Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd en wilde niets weggeven. Het was nog wel even zoeken omdat de tegenstander met 2 spitsen speelde. In de 20e minuut was er een ingooi vanaf de rechterkant. Met een verre inworp van Jeroen, belandde de bal voor de voeten van Anton, hij liet de bal één keer stuiteren en met een mooie lob passeerde hij de keeper.

Na de 1-0 zette SVVN iets aan maar dit leidde niet tot grote kansen. Door geklungel in de verdediging kreeg de spits van SVVN toch een grote kans, Ruud hield de bal knap uit het doel maar in de rebound was het wel raak, 1-1.

We lieten de kop niet hangen en kregen een paar goede mogelijkheden. Uit de corner kopte Robert de bal onderkant lat maar de verdediger kon de bal net weg tikken. We kregen veel ruimte op de vleugels maar kozen vaak voor de lange bal. We rusten met een 1-1 tussenstand.

In de 2e helft bleven we de duels winnen en probeerden wat te creëren. In de 54e minuut werd het 2-1, een goede aanval vanaf links met Theun die de achterlijn haalde, werd bij de 1e paal door de keeper in eigen goal geslagen. Na de voorsprong lieten we ons iets inzakken en de tegenstander komen. SVVN probeerde wel te voetballen maar kwam niet verder dan 25 meter van onze goal. We bleven voor elkaar knokken en loerde op de counter. We zetten wel een aantal goede aanvallen op alleen ontbrak het aan de eind pass.

De laatste 10 minuten probeerde SVVN het met lange ballen maar de verdediging stond als een muur. We hebben de wedstrijd goed uitgespeeld en uiteindelijk verdiend gewonnen.

We spelen a.s. donderdag een oefenwedstrijd tegen Excelsior’31 A1 en de eerst volgende competitie wedstrijd is 1 december uit tegen Go Ahead Kampen 2.