Erwin Looms blijft nuchter bij vertrek

Foto bij Erwin Looms blijft nuchter bij vertrek

Erwin Looms blijft nuchter bij vertrek

Erwin Looms blijft nuchter bij vertrek
Bron: Voetbal op Zaterdag 
Deze week opzienbarend nieuws uit het kamp van Excelsior '31. Hoofd technische commissie Erwin Looms maakte bekend dat hij aan het eind van het seizoen stopt bij Excelsior '31.In de media, en ook ook bij Voetbal op Zaterdag werd als reden opgegeven dat Excelsior '31 met ingang van volgend seizoen meer met eigen jeugdspelers wil doorgaan. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Genemuiden wilde voorzitter Lamber Voortman op eigen verzoek hier enige nuances in aanbrengen.

"Het komt nu over alsof wij nu ineens het roer willen omgooien. In de huidige selectie van 23 spelers komen er nu dertien van buiten. Maar het is zeker niet zo dat wij volgend seizoen van dertien naar nul zullen gaan. Dat is onzin. Wat wij wel uitgesproken hebben dat Excelsior ten allen tijde voor het voetbal op het allerhoogste niveau wil en blijft gaan. Dat willen wij doen door de nadruk te leggen op zoveel mogelijk eigen jeugdspelers. Maar ons doel wil ik niet uit het oog verliezen."

Op de constatering dat dit zeker ook voor Looms geldt en op de vraag waarom er dan toch afscheid van elkaar wordt genomen bleef het antwoord van Voortman ietwat schimmig. "Het heeft niets met jeugdspelers te maken. De laatste weken is er ruis op de lijn gekomen waardoor wij in een situatie terecht zijn gekomen waarvan wij als bestuur gezegd hebben dat dit geen goed klimaat is om het contract te verlengen. Het heeft met allerlei dingetjes te maken waar ik verder niet op wil ingaan. Het betreft een breed scala aan zaken en irritaties."

Looms, ook aanwezig in Genemuiden, wilde zijn besluit om niet door te gaan bij Excelsior '31 wel helder voor het voetlicht brengen. "Ik heb altijd een eigen mening en sommigen hebben daar moeite mee. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, wat ik kan en niet kan. Dat was vroeger als spits bij deze club ook al zo. Toen ik gestopt was, zei men pas 'zo'n goede spits hebben we nooit eerder gehad'. Roem en eer komt altijd achteraf, zo zal het nu weer gaan."

De wisseling van de wacht die binnen Excelsior '31 aanstaande is, lijkt het grootste struikelblok voor Looms te zijn. Met de komst van Pieter Oosthoek als opvolger van Lamber Voortman gaat er een ander beleid gevoerd worden, is de mening van Looms.

"De nieuwe voorzitter vormt een groepje van mensen om zich heen die zijn idee ten uitvoer moeten brengen. Excelsior moet een meer Rijssens gezicht krijgen volgens de nieuwe voorzitter en vervolgens krijg je een hoofd voetbalzaken die uit de eigen TC jeugd komt en die nu al roept 'ik wil op termijn vijf Rijssense jongens in de basis'. Dan is het toch logisch welke kant het opgaat. Daarvoor hoef je niet gestudeerd te hebben. Het hoofd voetbalzaken gaat in het vervolg het eigen vlees keuren. Dat moet je nooit doen. Zoals het nu lijkt, blijven er tien spelers van buiten over, maar wat als er voor bijvoorbeeld voor rechtsback Kevin Siemelink een opvolger moet komen?"

Looms vindt het jammer dat het op deze manier moet aflopen en gaat nuchter - zoals hij ook als spits altijd al was - met de feiten om. "Ik heb twee jaar al mijn ziel en zaligheid erin gelegd. Ik hoop van ganser harte dat we erin blijven. Dan kan ik met een gerust gevoel dit boek dichtdoen. Hoe jammer dit ook is, maar no-hard-feelings. Het is in de voetballerij komen en gaan van trainers en spelers. En nu ook van technische mensen."

Kalender icoon zondag 18 november 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers