Foto bij Nederlaag met perspectief voor zaalvoetballers Excelsior’31 2 (samenvatting geplaatst)

Na de overwinning van vorige week op LZV/Kuypers Hair&Well, stond voor Excelsior’31 2 zaal afgelopen vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Gonemo 1 uit Winterswijk op het progamma.

Coach Ichtus Rahanra moest het tegen de gedeelde nummer twee van de Hoofdklasse G doen zonder de afwezigen; Henk Lankamp, Niek Haase en Arend Baan. Daan Kreijkes (3e team) en Remco Haan (4e team) waren deze avond de vervangers.

Aangezien FC Gonemo beschikt over een aantal spelers die makkelijk een mannetje kunnen passeren, hanteerde Excelsior’31 de tactiek om compact te gaan verdedigen en het veld klein te houden. Dit werd door de spelers van Excelsior’31 goed uitgevoerd, waardoor FC Gonemo moeite had om de bal snel rond te laten gaan. Nadat FC Gonemo toch wist te scoren, was het de goed spelende invaller Remco Haan die de stand gelijk trok. Tot aan rust werd er vervolgens niet meer gescoord, waardoor er een 1-1 ruststand op het scorebord stond.

In de 2e helft kreeg het talrijke publiek hetzelfde voetbal voorgeschoteld als in de 1e helft. FC Gonemo met het meeste balbezit, Excelsior’31 daarentegen als een blok verdedigen en het speelveld klein houden. Excelsior’31 kon dit helaas niet lang genoeg volhouden en de routine van FC Gonemo gaf de doorslag. Zeven minuten voor tijd viel de 2-1. Hierna leek Iede Ebeltjes de 2-2 te gaan maken, maar helaas schoot hij vanuit kansrijke positie net naast. Toen FC Gonemo vlak voor tijd de 3-1 maakte was de wedstrijd gespeeld. Niet veel later floot de scheidsrechter af.

Volgende week donderdag speelt Excelsior’31 2 thuis in sporthal de Reggehal om 20:00 uur tegen ATIK 1. Deze tegenstander uit Apeldoorn staat twee punten achter Excelsior’31 op de ranglijst in de Hoofdklasse G.

Doelpuntenmaker(s) Excelsior’31 2: Remco Haan

Selectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Iede Ebeltjes, Lennart van de Maat, Gerard ten Berge, Harmen Baan, Remco Haan en Daan Kreijkes
Coach/ Leider: Ichtus Rahanra
Cameraman: Jan Nijkamp