Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 1 lopen averij op bij Jong Eagles (samenvatting geplaatst)

De zaalvoetballers van Excelsior’31 1 hebben vrijdagavond de uitwedstrijd bij Jong Eagles 1 met 6-6 gelijkgespeeld. Na met 0-3 en 3-6 voor te hebben gestaan, kon de jonge ploeg van trainer/coach John Baas deze voorsprong niet over de streep trekken en werd er puntenverlies geleden in de derby tegen de ervaren ploeg uit Oldenzaal. Door dit gelijke spel loopt de achterstand met koploper ABC Hekwerk uit Heerde op tot acht punten en lijkt Excelsior’31 zich te moeten gaan richten op een plaats dat recht gaat geven op de nacompetitie.

Door blessures van Jos Bruggink en Agassi Daneljan, die inmiddels wel de training weer hebben hervat, was Harmen van de Maat als enige vervanger “opgeroepen”, waardoor Excelsior’31 de wedstrijd begon met slechts twee wissels.

Excelsior’31 begon zoals zo vaak uitstekend aan de wedstrijd en na een kwartier stond het met 0-3 voor na doelpunten van Gilano Samangoen, Harmen van de Maat en Sander Kwintenberg. Kort voor rust deed Jong Eagles nog wat terug, waardoor er met een 1-3 stand gerust werd.

Kort na rust raakte aanvaller Maarten Postma geblesseerd. Tot ongeveer zeven minuten voor tijd kon Excelsior’31 het nog belopen en scoorden beide ploegen om en om, waardoor Excelsior’31 de slotfase inging met een schier comfortabele voorsprong van 3-6. Door het gebrek aan wissels kwam Excelsior’31 alsnog onder druk te staan en stond er kort voor tijd een minimale 5-6 voorspong op het scorebord. Keeper Willard Baan kreeg in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een terechte gele kaart, nadat hij de bal met zijn handen had veroverd en al glijdend de cirkel uitgleed. De toegekende vrije trap werd vervolgens bij de tweede paal binnen getikt, waardoor er een 6-6 eindstand op het scorebord stond.

Volgende week woensdag speelt Excelsior’31 opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal bij SV Putten. Twee dagen later moet het opnieuw aantreden, dan voor de beker uit bij FC Anatolia in Lelystad.

Doelpunten Excelsior’31 1: Gilano Samangoen 2x, Harmen van de Maat 2x, Sander Kwintenberg 2x

Opstelling Excelsior’31 1: Willard Baan (k), Gerald Keizer, Harmen van de Maat, Gilano Samangoen, Sander Kwintenberg, Maarten Postma, Arnaud Baan
Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel
Cameraman: Jan Nijkamp