Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 1 winnen laatste competitiewedstrijd voor winterstop (samenvatting geplaatst)

Gisteravond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de competitiewedstrijd tegen VSCO’61 met 6-0 gewonnen. De doelpunten werden keurig verdeeld over beide helften. Door deze overwinning houdt Excelsior’31 koploper ABC/Hekwerk in het vizier en blijft de achterstand vijf punten en kan het met een uitstekend gevoel terugkijken op de eerste reeks wedstrijden voor de winterstop en staat het op de tweede plek in de ranglijst.

Doordat Maarten Postma nog steeds geblesseerd is (enkel), maakte aanvaller Harmen Baan van het tweede team zijn opwachting deze avond. Keeper Marien Baan maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Excelsior’31 en hield de nul. Vaste keeper Willard Baan was op de wedstrijddag vader geworden van een dochter, genaamd Lieke. Uiteraard feliciteren spelers en begeleiding van Excelsior’31 hem en zijn vrouw van harte, maar hopen wel dat ze vooral op haar moeder lijkt.

De wedstrijd begon een half uur later dan gepland, omdat de gasten uit Oosterwolde te laat waren. Het werd ze echter vergeven, omdat ze vorige week al voor niets naar Rijssen waren gekomen; door een administratieve fout van de KNVB was de wedstrijd toen komen te vervallen. Toch was Excelsior’31 hierdoor enigszins uit haar ritme en duurde het lang voordat de machine op gang kwam. Uiteindelijk brak zoals zo vaak Sander Kwintenberg de ban en was het Arnoud Baan die er voor rust nog twee bijmaakte. Na rust kwam Excelsior’31 nog steeds niet tot geweldig voetbal, al werden de doelpunten wel netjes uitgespeeld. Wel was het een verdienste van de gehele ploeg dat de nul opnieuw werd gehouden.

Na het kerstreces zal Excelsior’31 op 16 januari de competitie hervatten met de belangrijke uitwedstrijd in Nijkerk bij de nummer vier ZVV/Sparta. Voor nu wordt het kijkende en lezende publieke bedankt voor hun enthousiasme en hopen we elkaar ook in 2013 weer in de Reggehal te mogen begroeten. Prettige jaarwisseling!

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 4x, Sander Kwintenberg 2x

Selectie Excelsior: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Harmen Baan, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Harmen van den Maat, Sander Kwintenberg en Gilano Samangoen.

Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel
Cameraman: Jan Nijkamp