Marnick Hazelhorst winnaar FIFA 13 evenement Activiteiten Commissie

Foto bij Marnick Hazelhorst winnaar FIFA 13 evenement Activiteiten Commissie

Marnick Hazelhorst winnaar FIFA 13 evenement Activiteiten Commissie



Impressie Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. Interview: Leon Simons



Foto: FIFAlive


Verslag Art Jan Dennekamp
Zaterdag 22 december was het dan zover. Het PS2 FIFA 13 toernooi, georganiseerd door de Activiteitencommissie, in samenwerking met FIFALive, uit Groningen. Een uniek evenement in Rijssen, nog nooit is er iets op deze schaal georganiseerd.

Excelsior’31 is er trots op dat de Activiteitencommissie dit heeft weten te realiseren.

Maar liefst 13 PS3’s en schermen stonden te wachten op een fanatieke, gespannen groep van maar liefst 65(!) gamers van alle leeftijdscategorieen. De gasten van FIFALIve hadden hun zaakjes perfect voor elkaar en zorgden ervoor dat alles aangesloten was en niemand zijn eigen controller nodig had. 

 
Mooi was het om te zien dat bij de inschrijving bleek dat er spelers uit de E tot en met A aanwezig waren maar ook een aantal senioren en mensen van buitenaf. Al deze spelers  zijn verdeeld over 13 poules die volledig ‘’random’’ werden gekozen. Zo kon het gebeuren dat de jongste speler van de dag ingedeel werd tegen de oudste. Dat dit een voordeel zou zijn voor de oudere spelers werd al vrij snel de kop ingedrukt.



Foto: FIFAlive
 
Tijdens de poulefase bleek al snel dat er voldoende talent bij Excelsior’31 rond loopt, zowel op als naast het veld. Iedereen liet zien uit de voeten te kunnen met de digitale Messi, Cristiano Ronaldo of Neymar. Zelfs Neymar maakte inderdaad zijn opwachting omdat iedereen mocht kiezen uit clubteams maar ook landenteams.

Leuk om te zien dat er wedstrijden werden gespeeld tussen Barca en Barca maar ook van Real tegen Brazilie! De keuze van team gold gedurende het gehele toernooi.

 
De betere spelers hadden het lastig tegen de wat mindere goden, dit zorgde voor een gezonde rivaliteit en vooral ook spanning. 5 mensen in de poule, 4 wedstrijden per persoon dus een nederlaag kon uitschakeling betekenen. Na een paar spannende wedstrijden maar ook overtuigende “Jantjes” (3-0 voorsprong betekent 'afgelopen' en is een “Jantje”) werden er genoteerd.

De gasten van FIFALIve zorgden dat de stand live was te volgend op een groot scherm. De vele bezoekers en deelnemers volgende alle wedstrijden enthousiast, mooi om te zien hoe druk het was.



Foto: FIFAlive
 
Na de poulefase werden de beste 6 nummers 1 direct geplaatst in de achtste finales. De mindere nummers 1 en 2 moesten knokken voor hun plekje in de zestiende finale. Ook hier waren er een paar mooie wedstrijden te zien, die vaak eindigden in penalty’s. 



Foto: FIFAlive
 
De beste vier kwamen langzaam maar zeker boven drijven. Tim Rolleman, Marnick Hazelhorst, David Cogh en Rene Kamphuis zouden in de halve finale gaan strijden voor een plek in de finale. Marnick was de eerste finalist na een ongekend “Jantje’’, wat een FIFA talent! De tweede finalist werd Tim, na een krappe overwinning.
 
De finale werd uiteindelijk een mooie wedstrijd. Spanning en schitterende acties volgden elkaar in rap tempo op. Uiteindelijk mocht Marnick Hazelhorst zich laten huldigen tot beste FIFA13 speler. De Activiteitencommissie en FIFALive feliciteren Marnick met de titel!

Uiteraard horen er ook prijzen bij een toernooi. De Activiteitencommissie kon de winnaar twee kaarten voor een wedstrijd van Go Ahead Eagles aanbieden, samen met € 10,- waardebonnen (te besteden bij Gamemania in Enschede) en een schitterende Derby Star wedstrijdbal.

Ook mag Marnick een jaar lang gratis (!) meespelen bij alle FIFALIve toernooien in Nederland.

De nummer twee ging naar huis met ook een bon van € 10,- en de nummer drie met een Derby Star wedstrijdbal.



Foto's: FIFAlive
 
Het podium zag er als volgt uit:
1. Marnick Hazelhorst (ontvangt zijn prijs, uit handen van Art Jan Dennekamp (foto: FIFAlive)
2. Tim Rolleman
3. Rene Kamphuis



Foto: FIFAlive
 
We bedanken FIFALive voor het perfect geregelde toernooi, de Activiteiten Commissie voor de organisatie en realisatie.

Erik Brakke wordt bedankt voor de twee mooie ballen en Dennis Demmers voor het beschikbaar stellen van de twee entreekaarten van Go Ahead Eagles.  

Als laatste worden alle deelnemers bedankt voor hun deelname.

Tot volgend jaar!
Kalender icoon zondag 23 december 2012 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers