(samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 maakt voortvarende start in 2013

Foto bij (samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 maakt voortvarende start in 2013

(samenvatting geplaatst!) Excelsior'31 maakt voortvarende start in 2013

Bekijk hieronder de samenvatting van het oefenduel tegen DVS'33 Ermelo, op Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.



Wedstrijdfoto's met dank aan Theo Aalten, hoffotograaf van DVS'33 Ermelo. Foto's zijn in de loop van het weekend te bekijken op Theo's website
www.fototheoaalten.com

Zaterdag 5 januari speelde Excelsior'31 een oefenwedstrijd in Ermelo tegen zaterdag hoofdklasser DVS'33, dat getraind wordt door Hennie In't Hof (junior). De inwoner van Schalkhaar was enkele seizoenen achtereen in Rijssen succesvol als trainer/coach.



Ruststand was 0-3, in het voordeel van Excelsior'31. Voor de rood/witten scoorden Niek Davina, Marco Aydin en Cenk Uguz.



In de 61e minuut scoorde Maarten Smit de 0-4, voor Excelsior'31. Weinig later deed Sven Kolle iets terug voor de Ermeloérs, 1-4.

Tien minuten voor tijd scoorde Niek Davina zijn 2e van de middag, 1-5. Vlak voor tijd viel invaller Remco Gombert uit met naar het zich laat aanzien een hamstringblessure.



Dinsdag 8 januari speelt Excelsior'31 een oefenwedstrijd tegen (zondag hoofdklasser) Longa'30. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 20.00 uur.

Opstelling Excelsior'31: 
Arjan Kok, Kevin Siemelink, Maurice Bartelds (65, Gertjan Schultink), Reno Timmerman, Dylan Vosskuhler, Amanuel Isa, Cenk Uguz (55. Marco Hopman), Niek Davina, Patrick Gerritsen (46. Jan Borghuis), Marco Aydin (65, Marco ten Bolscher) en Maarten Smit

Reserves Excelsior'31:
Jody van den Berg (k), Marco Hopman, Gertjan Schultink, Jan Borghuis, Remco Gombert en Marco ten Bolscher

Afwezig: John Lubbers, Andreas David, Dennis Rosink en Robert Wilens. Denis Mahmudov herstelt van een griepaanval.
Geblesseerd: Gerald ten Hove en Hakim Ezafzafi.
Orshein Eilyo wacht op operatie aan voorste kruisband (knie).

Opstelling DVS'33 Ermelo:

Eppink, De Groot, Sahin, Mijnheer, De Vries, Soykan, De Ruiter, Smeding, Akla, El Haddadi, Grunder

DVS'33 Ermelo - Excelsior'31 1-5
07. Niek Davina, 0-1
12. Marco Aydin, 0-2
28. Cenk Uguz, 0-3
rust
61. Maarten Smit, 0-4
63. Sven Kolle, 1-4
80. Niek Davina, 1-5

DVS’33 Ermelo merkt verschil met Topklasser Excelsior’31
Bron: website DVS'33 Ermelo
Het verschil tussen de nummer twee van de Hoofdklasse C en Topklasser Excelsior’31 bleek nog groot. De eerste oefenwedstrijd van 2013 ging voor de eigen aanhang ruim verloren voor DVS’33 Ermelo, dat evenals de tegenstander in deze wedstrijd een aantal spelers moest missen. Wellicht hadden de geelzwarten ook nog wat boerenkool in de kuiten, want voorafgaand aan het oefenduel namen de spelers nog deel aan de Boerenkoollloop, de weer in ere herstelde prestatieloop op de eerste zaterdag van het kalenderjaar. Voor trainer hennie in ’t Hof is het ook belangrijk, dat de spelers op deze 9open0 verenigingsactiviteit hun gezicht laten zien.

Natuurlijk wil het Ermelose publiek graag verwend worden met goed voetbal, zoals in de voorronde van de KNVB-beker tegen AFC of meest recent als  in de topper tegen koploper ONS. In die zin was de aanloop naar het vervolg van de competitie teleurstellend. DVS wil altijd graag bepalend voetballen, maar slaagde daar nooit in tegen de Topklasser uit Rijssen. Al binnen het kwartier keken de geelzwarten tegen een 0-2 achterstand aan. Dat kwam niet alleen door de goede loopacties en de goede timing en zuiverheid bij de passing.

Ogenschijnlijk leek het buitenspel bij de eerste Twentse treffer, maar Marco Aydin stond dat niet, omdat Edmund Mijnheer dit ophief. Uit de voorzet kon Emanuel Isa simpel de 0-1 inschieten. Een foutieve inspeelbal werd door de roodwitten meteen afgestraft, waarbij Aydin met zijn volley de stand op 0-2 bracht. Er was toen eigenlijk al geen sprake meer van een wedstrijd. Na een klein half uur bracht Cenk Uguz na een goede combinatie de stand met een hard schot op 0-3, even nadat Maurice de Ruiter er aan de andere kant niet in slaagde om de bal over de lijn te krijgen. Hier bleef het bij halverwege, doordat de Tukkers in kansrijke positie nog een keer naast en over schoten.

Doelman Paul Eppink voorkwam de 0-4 door het leer na vijf minuten in de tweede helft van de voet van Marco Aydin te plukken. Die stand kwam er wel na een kwartier voetbal door een goed uitgespeelde aanval, waar ook weer een verkeerde pass van Ermelose zijde aan voorafging. Maarten Smit tekende voor de afronding. Yasin Kurt veroverde met een sliding enkele minuten hierna de bal, waarna Sven Kolle uiteindelijk de eretreffer kon maken, 1-4.

Doelman Paul Eppink bleef in een situatie tegenover twee Excelsior-spelers nog wel goed overeind, maar tien minuten voor tijd was hij toch verslagen na weer een fout aan DVS-kant. Niek Davina kon zodoende 1-5 scoren. Volkan Caliskan haalde de bal twee minuten later nog wel voor de doellijn weg, nadat de Ermelose sluitpost al gepasseerd was. Zodoende bleef de eindstand 1-5 in het voordeel van de Rijssenaren.

“De mentale vorm was vandaag heel slecht”
Voor trainer Hennie in ’t Hof had dit niet te zozeer te doen met een eventueel groot verschil tussen de kop van de Hoofdklasse en de staart van de Topklasse: ”Dit heeft niets te maken met het verschil tussen de Topklasse en de Hoofdklasse, maar het was bij ons meer tobben vandaag. Excelsior was niet compleet, maar wij ook niet. Met deze wedstrijd, de wedstrijd dinsdag tegen Go Ahead Eagles en dan Flevo Boys uit hebben we heel veel intensiteit. Daarom zouden we vandaag heel veel rouleren. Wel met de idee om deze wedstrijd te winnen.

We zijn mentaal en fysiek echter nog lang niet zo ver als in de wedstrijd tegen Sneek. We hadden vandaag geen beleving, agressiviteit en waren ook niet bij de les. We moesten ook kijken, hoe we een aantal posities voor de komende wedstrijden zouden invullen vanwege blessures en schorsingen. De fitheid van een aantal spelers baart op dit moment zorgen. Dan moeten anderen laten zien, of ze aanhaken of afvallen. De mentale vorm was vandaag bij ons heel slecht. De teleurstelling bij mij betrof vooral de fitte spelers.

Onze kracht is om van achteruit te voetballen en dat was onvoldoende vandaag. Als ons middenveld niet draait, kun je niet voetballen, maar als onze middenvelders werden niet goed ingespeeld. Het probleem begint van achteruit. Nu bleven we druk op het doel houden. Het was ook al heel snel geen wedstrijd meer. Na tien minuten sta je al met 0-2 achter. De eerste was volgens mij buitenspel, bij de tweede wordt de bal naar de verkeerde kleur gespeeld. Ook bij 0-3 zijn we gewoon blijven doorwisselen; dan maakt het ook niet meer zoveel uit, of het 0-5 of 0-6 wordt.

Deze wedstrijd moeten we ook als incident zien; dinsdagavond tegen Go Ahead Eagles moet het beter staan. Ik heb een aantal dingen in deze wedstrijd gezien, maar heb ook wel oplossingen gezien. Daarmee gaan we aan de slag, want we hebben maar een korte voorbereiding. We moeten die eerste drie competitiewedstrijden goed doorkomen, want dan kun je ontspannen verder voetballen.

Vandaag is gebleken, dat we eerst weer op nul moeten beginnen. Deze wedstrijd moeten we gauw vergeten, maar de spelers moeten er wel veel van leren.”



Overig oefen / schaduwprogramma Excelsior'31 1:


Kalender icoon dinsdag 8 januari 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers