Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen belangrijke wedstrijd bij ZVV/Sparta

Foto bij   Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen belangrijke wedstrijd bij ZVV/Sparta

Woensdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de uitwedstrijd in Nijkerk bij ZVV/Sparta met 3-1 verloren. Na een ruststand van 0-0 ging de wedstrijd lang gelijk op, maar moest Excelsior’31 toch het hoofd buigen. Een dure nederlaag, want hierdoor gaat de tweede periodetitel waarschijnlijk naar ZVV/Sparta. Ook loopt het gat naar koploper ABC/Hekwerk weer op naar acht verliespunten.

Met Henk Lankamp op de plek in de aanval van de nog steeds geblesseerde Maarten Postma ving Excelsior’31 dit duel aan. Doordat beide ploegen vanuit een gesloten defensie speelden waren kansen aanvankelijk schaars en werd het een tactisch steekspel. Wel moest de kersverse vader en keeper Willard Baan een aantal keer ingrijpen na balverlies achterin en stond hij op zijn post bij diverse afstandsschoten. Op slag van rust ontving een speler van ZVV/Sparta een gele kaart, waarna Excelsior’31 een uitgelezen kans kreeg om te scoren in een man-meersituatie. Mede doordat deze twee minuten gebroken werd door de theepauze dwong Excelsior’31 geen grote kansen af en bleef het lang 0-0.

Nadat het dan toch 1-0 was geworden voor ZVV/Sparta moest Excelsior’31 de verdedigende stelling af en toe toch verlaten en liep ZVV/Sparta uit naar een 3-0 voorsprong. Pas in de slotfase was het keeper Willard Baan die de eretreffer maakte, nadat hij zich had ingeschakeld bij een aanval. Agassi Daneljan raakte via een artistieke hakbal nog de paal. Dichterbij kwam Excelsior’31 niet meer en moest het berusten in een terechte nederlaag.

Volgende week donderdag speelt Excelsior’31 de eerste thuiswedstrijd van 2013. Tegenstander is dan VV Drienerlo om 20:00 uur in de Reggehal.

Doelpunt Excelsior’31: Willard Baan

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Agassi Daneljan, Harmen van de Maat, Arnoud Baan, Henk Lankamp, Gilano Samangoen

Coach: John Baas
Leider: Alidus ter Harmsel
Cameraman: Jan Nijkamp (Multi-video)