Voetbalclinic slaat aan bij talentvolle meiden

Foto bij Voetbalclinic slaat aan bij talentvolle meiden

Voetbalclinic slaat aan bij talentvolle meiden

Klik hier voor een impressie van de meiden-voetbalclinic, bij Excelsior'31

Geslaagde kick-off meiden voetbalclinic
Verslag door Jelte van der Berg
Woensdagmiddag 6 februari vond  de eerste clinic meisjesvoetbal plaats op het hoofdveld van Excelsior’31. In totaal waren er ruim 30 meisjes aanwezig in de leeftijd van 5 tot 12 jaar.

Rond 13.15 uur druppelden de eerste deelnemers binnen welke zich mochten omkleden in één van de hoofdkleedkamers van de nieuwbouw. Voor de meegekomen ouders stond er een lekker kopje koffie klaar.

Rond 13.30 uur gingen we van start met een circuit vorm en werden er vier groepen gemaakt. Verschillende voetbalvormen werden aangeboden zoals techniek / balbeheersing, passing / aanname, dribbeling / afwerken en een partijspel.



Onder een stralend blauwe hemel en een muziekje op de achtergrond werd er fanatiek meegedaan door de deelnemers. Na een dik uur was de afsluiting en stond er een beker ranja en een goodie-bag klaar, aangeboden door de Activiteiten Commissie van Excelsior’31.

Een zeer geslaagde kick-off van het meisjesvoetbal,  waar volgende week een vervolg aan wordt gegeven, dan vindt namelijk de tweede clinic plaats. Alle deelnemers worden dan  wederom rond 13.15 uur verwacht, waarbij weer een tal van activiteiten zullen worden aangeboden.

Nieuwe deelnemers zijn ook zeker welkom, graag wel even opgeven via de website van Sport en Cultuur: http://www.kiessportencultuur.nl/sport/aanbod/18/50 .

Meisjes die zich graag voor volgend seizoen willen aanmelden (dan starten we met meisjesteams in de categorien E-D-C) kunnen dat doen via de website van Excelsior’31 via het aanmeldformulier:
http://www.excelsior31.nl/index/15/11/Lid-worden-van-Excelsior'31.html  .

Je kunt ook onder voorbehoud aangeven dat je graag wilt voetballen zonder dat je direct lid wordt. In de komende periode wordt je dan  benaderd met de vraag of je wel of niet lid wilt worden en of je vanaf  volgend seizoen komt voetballen bij Excelsior’31.

Graag wel even alle contactgevens van het formulier  invullen en mailen naar Jan van Brussel (ledenadministratie)  jvanbrussel@hotmail.com

 


Meisjes die mee spelen in pupillenteams. Het is bij Excelsior'31 een jarenlange gewoonte. Ook beschikte de club een aantal jaren geleden over een damesteam. Hoewel er inmiddels al 40 meisjes voetballen in de diverse jeugdelftallen, is van georganiseerd meisjesvoetbal tot op heden geen sprake.



Deze zomer werd al wel het eerste echte meisjesteam bij Excelsior'31 een feit. In de SEJP Minicompetitie hadden de meiden van Frankrijk de primeur!


 
Dit verdient navolging en daarom gaat Excelsior'31 vanaf volgend seizoen ook van start met meisjesteams in de E, D en C categorie. Deze teams gaan deelnemen in de reguliere KNVB competities, op zaterdag. Naast wedstrijden op zaterdag zal op een doordeweekse avond getraind worden.

Dus: ben je een sportieve jonge meid in de leeftijd van 6-16 jaar (voor aankomend seizoen betekend dit dat je in 1998 geboren bent, of later) en zou jij graag bij een mooie, goed georganiseerde club willen voetballen?

Meld je dan aan als lid bij Excelsior'31!  


                    
Klik hier http://www.excelsior31.nl/index/15/11/Lid-worden-van-Excelsior'31.html om je aan te melden!

De bedoeling is om het meisjesvoetbal van 'onderuit' te laten groeien binnen Excelsior'31. Het bestuur zal zich echter bij aanmeldingen binnen oudere leeftijdscategorieën beraden over uitbreiding van de leeftijdscategorieën.
 
De komende periode volgt nadere informatie over meisjesvoetbal, binnen Excelsior'31. Houd daarom de website in de gaten!
 
Het Excelsior'31 bestuur

Kalender icoon donderdag 7 februari 2013

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers