Excelsior'31 A1 wint nuttig oefenduel tegen NEO (4-2)

Foto bij Excelsior'31 A1 wint nuttig oefenduel tegen NEO (4-2)

Verslag door Excelsior'31 A1 coach Bram Freie

Voor Excelsior’31 A1 stond zaterdag de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie op het programma. Ondanks de slechte weersomstandigheden heeft A1 toch nog een aardige voorbereiding op de 2e seizoenshelft gehad.

Dit kunnen we grotendeels op het conto schrijven van de geweldige vrijwilligers, die in weer en wind, tot tweemaal toe het veld sneeuwvrij hebben gemaakt. Dank hiervoor!

A1 speelde, mede hierdoor, in 2013 al 4 oefenwedstrijden. Er werd gewonnen van ATC’65 A1 (4-1) en HHC A1 (6-1) en verloren van WSV A1 (2-5). De laatste oefenwedstrijd werd gespeeld tegen NEO A1.

Excelsior’31 A1 trad tegen NEO A1 aan met de volgende spelers:
* Jordi Vossebelt (k), Jacco Vis, Ruben Willems, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Devid Michiels, Roberto Cioineaga, Coen Vloedgraven, Ties ten Barge, Mats Knol en Frank Averesch.
* wissels waren Kevin Jansen, Jur Pol en Geert Slagman

Er kon, door blessures, geen beroep gedaan worden op René Kamphuis en Wouter Smit.

In de voorbereiding op de eerste seizoenshelft verloor Excelsior’31 A1 met 4-2 van NEO A1. Men was dus gewaarschuwd. Excelsior’31 begon sterk en creëerde een paar kleine mogelijkheden in de eerste 10 minuten. In de 11e minuut volgde de eerste grote kans. Een afgemeten pass van Mats Knol werd door Frank Averesch op geweldige wijze gepromoveerd tot doelpunt. Hij stifte de bal van zo’n 20 meter over de keeper in de verre hoek, 1-0.

Na dit doelpunt kwam NEO beter in de wedstrijd, de tegenstander uit Borne voetbalde zich aardig onder de druk van excelsior’31 uit en creëerde enkele aardige kansen. In de 35e minuut was het raak, de bal werd onhoudbaar in de verre hoek geschoten, een terechte gelijkmaker.

Excelsior’31 leek in de laatste minuten voor de rust ook nog op achterstand te komen, de bal ging er echter aan de andere kant in. Een prachtige snelle aanval over meerdere schijven werd door Ties ten Barge, van dichtbij, afgerond. Met een 2-1 stand werd er gerust.

In de 2e helft begon de wedstrijd wat rommelig. Dit werd mede veroorzaakt door de natte sneeuw, dat een nogal glad veld tot gevolg had. In de 55e minuut kwam NEO op 2-2 door een makkelijk gegeven strafschop. Na de 2-2 gooide Excelsior’31 alle schroom van zich af en drong NEO terug op hun eigen helft. Meerdere goede kansen werden er gecreëerd door de Rijssenaren.

In de 60e minuut kwam de 3-2 op het bord, door een prachtig afstandschot van Jur Pol. Enkele minuten later maakte Ties ten Barge zijn 2e van de middag, na prima voorbereidend werk van Danny Schoenmaker. Na de 4-2, liet NEO het lopen en ging Excelsior’31 op zoek naar meer doelpunten.

De een na de andere kans werd gecreëerd, maar ze werden stuk voor stuk vakkundig om zeep geholpen. Zo vergat Excelsior’31 uit te lopen na een ruimere score en stond er na 90 minuten 4-2 op het scorebord.

Volgende week staat de start van de competitie op het programma. Er zal dan om 14.30 in Drachten aangetreden worden tegen Drachtster Boys A1.