Zaalvoetballers Excelsior’31 nemen overtuigend revanche op HZC

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 nemen overtuigend revanche op HZC

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de competitiewedstrijd tegen HZC/Veltkamp Tweewielers met 11-2 gewonnen. Na een ruststand van 3-0 liep Excelsior’31 in de tweede helft uit na een score met dubbele cijfers, hetgeen al lange tijd niet meer was gebeurd bij het eerste team, nederlagen daargelaten.

Omdat de concurrentie deze week ook allemaal gewonnen heeft, blijft Excelsior’31 in de pas lopen met de tweede plek op de ranglijst. Wel is het een sterk begin van de derde en laatste periode, waar het nu op doelsaldo bovenaan staat.

Na lang blessureleed konden zowel verdediger Jos Bruggink als aanvaller Maarten Postma deze avond hun rentree maken. Met hen erbij was de schwung weer aanwezig in de ploeg en ging de handelingssnelheid omhoog. Een belangrijk gegeven voor de laatste zes wedstrijden waarin Excelsior’31 nog een aantal sleutelwedstrijden wacht en coach John Baas alle selectiespelers goed kan gebruiken.

Aderlating is wel de blessure van Agassi Daneljan die een kwetsuur heeft opgelopen in een poging zijn naamgenoot Andre Agassi te kunnen evenaren, tijdens een potje tennis.

De wedstrijd tegen HZC was een eenzijdige. Na de 5-3 uitnederlaag was Excelsior’31 duidelijk uit op revanche en zette het veel druk op de tegenstander. De gasten uit Hattem hadden slechts een wissel en dit deed ze in de tweede helft de das om. Het scorebord van de Risne Stars (Basketbal) hoefde nog niet aangezet te worden, want het bleef uiteindelijk bij een 11-2 score.

Na deze wedstrijd heeft Excelsior’31 twee weken rust in verband met de carnaval, die vooral bij tegenstanders gevierd zal worden. Wel speelt Excelsior’31 komende woensdag een oefenwedstrijd in Apeldoorn tegen Robur et Velocitas, de huidige nummer twee van de Topklasse. Voor de komende competitiewedstrijden zijn bij het ter perse gaan van dit verslag nog geen data vastgesteld.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 3x, Sander Kwintenberg 2x, Gilano Samangoen 2x, Jos Bruggink 1x, Gerald Keizer 1x, Maarten Postma 1x en Henk Lankamp 1x.

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Jos Bruggink, Maarten Postma, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen, Arnoud Baan en Henk Lankamp

Coach: John Baas