Arjan Kok, Andreas David, Maurice Bartelds, John Lubbers, Dylan Vosskuhler, Amanuel Isa (46. Dennis Rosink), Cenk Uguz, Niek Davina (75. Jan Borghuis), Marco Aydin, Denis Mahmudov en Robert Wilens

Opstelling Jodan Boys:
Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Tim Roggeveen, Mark Veerman, Bram van Loon, Gino Mulder, Leroy Brank, Remco de Rijk (64. Roald Heerkens), Osvaldo de Pina (72. Mitchel Heerkens) en Mo Bellahcen (79. Adil Akanioui)

Er gloort weer hoop in Rijssen
RIJSSEN – Met een klinkende 5-1 overwinning op Jodan Boys heeft Excelsior’31 zich nadrukkelijk geloof verschaft ‘in een goede afloop’, oftewel handhaving in de Topklasse. Uitzicht op een positief resultaat was er voor de thuisploeg met name vóór rust allesbehalve, want het spel was uiterst verkrampt, de opbouw omzichtig en (qua scoringsmogelijkheden) moest de thuisploeg de meerdere erkennen in Jodan Boys.

Erg verrassend (of onverdiend) was het dan ook niet, dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Via een klutsbal wist Tim Roggeveen Jodan Boys op 0-1 te zetten. Halverwege de 1e helft trok Robert Wilens beide partijen weer op gelijke hoogte, na voorbereidend werk van Marco Aydin, waarbij de Haaksbergenaar doelman Marvin Straver kansloos liet, 1-1.

Middels een weergaloze treffer van Denis Mahmudov nam de thuisploeg, juist voor het rustsignaal, zelfs brutaal weg de leiding, 2-1.

Excelsior’31 voetbalde na de theepauze als herboren. Met Niek Davina als grote initiator zetten de rood/witten de bezoekers met de rug tegen de muur en gaven maar zelden nog een doelkans weg. Daar kwam bij dat Denis Mahmudov het tijd vond worden voor een persoonlijk succesje.

De ‘balkunstenaar van Skopje’ liet zien waarom Excelsior’31 hem ook komend seizoen graag op de Koerbelt houdt. Met nóg twee treffers gaf Mahmudov ontegenzeggelijk z’n visitekaartje af.

Nogmaals, het spel dat Excelsior’31 ná rust op de mat legde was van een klantenbindend niveau en geeft de Rijssense burger nadrukkelijk hoop op een langer verblijf, op het allerhoogste niveau.

Scheidsrechter: dhr. R.C.L. v/d Wielen
Toeschouwers: 550
Gele kaart: Amanuel Isa (Excelsior’31)

Dinsdag 5 februari speelt Excelsior'31 een oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser Rigtersbleek, waar John Gielink (de huidige assistent-trainer van Excelsior'31) komend seizoen de scepter zwaait.

Het duel op sportpark de Koerbelt begint om 20.15 uur.

Excelsior'31 verslaat Jodan Boys
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior’31 heeft het seizoen weer hoop gegeven. De ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen won overtuigend van het hoger geklasseerde Jodan Boys en is daardoor volledig in de race om degradatie uit de topklasse te voorkomen: 5-1.

Excelsior’31 kwam in het duel met Jodan Boys wel op achterstand. Tim Roggeveen zorgde voor de voorsprong van de bezoekers. De thuisploeg trok direct daarna de stand recht. Robert Wilens zorgde voor de terechte gelijkmaker.

Op slag van rust zorgde Denis Mahmudov voor de verdiende 2-1, door knap weg te draaien en raak te schieten.

Ook na de pauze had de thuisploeg het betere van het spel en dat resulteerde na een uur spelen in de 3-1 (wederom Mahmudov). Excelsior’31 gooide twintig minuten voor tijd de wedstrijd in het slot: Niek Davina maakte er 4-1 van. In blessuretijd gaf Mahmudov het Rijssense feestje extra glans, met zijn derde van de middag: 5-1.

Door de zege houdt de ploeg uit Rijssen aansluiting bij de ploegen die buiten de degradatiezone staan.