(samenvatting en foto's geplaatst) Excelsior’31 D1 schiet uit de winterstop

Foto bij (samenvatting en foto's geplaatst) Excelsior’31 D1 schiet uit de winterstop

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Verslag door D1 coach Jan Spenkelink
Zoals elk jaar begint midden in de winter het competitieprogramma al weer. Hekkensluiter Victoria’28 D1 kwam op bezoek. De heenwedstrijd in Enschede heugen we ons nog wel: moeizaam spel en een nipte 0-1 overwinning.  Vandaag was het krachtsverschil een stuk groter.

De allereerste en de allerlaatste kans van de wedstrijd waren voor de gasten, maar daar tussenin waren de kansen voor Excelsior'31.

En dat waren heel veel kansen! De 1e helft speelde Excelsior goed geconcentreerd. Via het middenveld werden de aanvallers in stelling gebracht. Het afronden van de kansen was de 1e helft het grootste probleem. Maar uiteindelijk ontfutselde Mart de kleine, maar goede keeper van Victoria de bal en scoorde 1-0. In de rest van de 1e helft scoorde diezelfde Mart uit een corner 2-0 en knalde Mitchell de 3-0 tegen de touwen.

Omdat Tijmen en Nick niet van de partij waren deden we een beroep op de 2 veldspelers van D2 die maandags ook met ons meetrainen. Philip en Jarmo  kwamen in de ploeg en speelden lekker mee. Philip had een paar mooie rushes en Jarmo pikte nog een goaltje mee. Prima jongens!

Voor de rest moeten we zeggen dat Victoria D1 echt een maatje te klein was en dat Excelsior D1 moeite kreeg met het samen spelen. De meeste spelers wilden wel een goaltje meepikken, waardoor er te veel gelopen werd met de bal en het veld niet breed genoeg werd gehouden. Desondanks knikte Mart de 4-0 binnen en maakte Jarmo dus 5-0.

En Victoria? In de allerlaatste minuut pikten ze toch nog een goaltje mee, waardoor de eindstand 5-1 werd. En dat was flink balen voor onze  overtuigend spelende keeper en verdediging!

Maar de eerste 3 punten na de winterstop zijn binnen!