Hardenberg’85 1 – Excelsior’31 3 3-2 (2-1)

Verdediging van links naar rechts: Frank – Jona – Arjen – Joey (65. Mark)
Middenveld van links naar rechts: Luen – Anton (50. Thijs) - Simon
Aanval van links naar rechts: Sjors ( 35. Nathan) – Tom – Laurens

Verslag door Jonathan Acis
Na een beschamende nederlaag vorige week tegen Den Ham, was het voor ons nodig om de draad weer op te pakken en de strijd en het voetbal weer in de ploeg te krijgen. In verband met carnaval was er geen competitie deze week, maar hadden we een vriendschappelijke wedstrijd gepland tegen Hardenberg’85.

De wedstrijd begon op het mooie groene kunstgrasveld van Hardenberg! Zoals vaker begonnen we niet scherp aan het duel. In de eerste 5 minuten werden de duels verloren en kwamen we al snel op een 2-0 achterstand door rake kopballen.

Excelsior'31 3 coach
Harry Beltman

Na de twee goals van Hardenberg begonnen we eindelijk te voetballen en wonnen we ook duels. We speelden de bal goed rond en hadden veel balbezit. Dit leidde tot een aantal goeie kansen. Na een mooie steekbal van Anton Acis kon Sjors doorlopen en gaf hij een strakke voorzet die werd ingetikt door een verdediger van Hardenberg. Dat was de 2-1. We hadden zowat de hele tweede helft balbezit en creëerden ook kansen, maar helaas bleef het 2-1 voor de tegenstander.

In de tweede helft werden er wat wissels toegepast. Het was weer even zoeken naar de rust in de ploeg. Dat lukte, Laurens ging als de High Speed Intercity van NS op de keeper af en schoot de bal op de keeper die hem los liet, hierdoor kon Tom de bal intikken en stond het 2-2.

We zetten onze spel door en creëerden ook weer kansen die niet benut werden. Zo leek de wedstrijd in 2-2 te eindigen, maar in de slotfase kwam Hardenberg met een lange bal uit het niets  die alsnog werd ingekopt. Zo eindigde de stand in 3-2 voor Hardenberg.

Al met al kunnen we terugkijken op een leerzame wedstrijd. We hadden veel balbezit en hadden ook mooie aanvallen. Nu is het de bedoeling dat we de lijn doorzetten en de kansen ook gaan benutten. Dan komen de punten in de competitie ook vanzelf.

Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal, aldus Johan Cruijff #14