Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 pakken belangrijke punten voor lijfsbehoud (inclusief samenvatting)

Samenvatting Excelsior'31 2 - Sportclub Olympic 1, met dank aan Jan Nijkamp

Gisteravond heeft het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie, in de Hoofdklasse G. In een sfeervolle sporthal de Reggehal in Rijssen werd tegenstander Sportclub Olympic 1 met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Excelsior’31 trad deze wedstrijd aan met Maarten Postma en Agassi Daneljan in de plaats voor de afwezige Niek Haase. Voor de rest was de selectie, op coach Ichtus Rahanra na, compleet. Met vier wissels werd besloten om de tegenstander direct onder druk te zetten en dit pakte goed uit

Na circa vijftien munten voetballen profiteerde Excelsior’31 van een man meer situatie. Excelsior’31 speelde dit prima uit en het was Harmen Baan die de 1-0 maakte. Na de 1-0 leek Sportclub Olympic wat meer in haar spel te komen en creëerden ze aan aantal (kleine) kansen, maar de uitstekende keeper Marien Baan voorkwam tot tweemaal toe de gelijkmaker. Ook toen Agassi Daneljan geel kreeg en Excelsior’31 hierdoor twee minuten met een man minder kwam te staan, wist Sportclub Olympic niet te scoren. Twee minuten voor rust deed Excelsior’31 dat wel weer. Een vrije trap buiten de cirkel werd door Iede Ebeltjes, op aangeven van Arend Baan, knap binnen geschoten. Ruststand 2-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft, met nu ook in de hoofdrol Maarten Postma. Met zijn acties en vroeg druk zetten was hij een plaag voor de achterhoede van Sportclub Olympic. Nadat Henk Lankamp vijftien munten voor tijd middels een sliding werd gevloerd, wat een gele kaart opleverde voor Sportclub Olympic, wist het blok van Excelsior’31 deze overtal situatie wederom prima uit te spelen, met ditmaal als afmaker Henk Lankamp: 3-0. Acht minuten voor tijd besliste Iede Ebeltjes de wedstrijd. Met zijn tweede van de avond zorgde hij voor de 4-0 eindstand.

Door deze overwinning blijft Excelsior’31 op een veilige 10e plaats staan in de Hoofdklasse G, maar heeft het nu een voorsprong van vijf punten op Andarinyo die op een 11e plaats en degradatieplek staan. Aankomende week zijn de reserves van Excelsior’31 vrij. De week erop speelt men op maandag 11 maart een uitwedstrijd in Arnhem tegen ESA 2.

Doelpunten Excelsior’31 2: Iede Ebeltjes 2x, Harmen Baan, Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Arend Baan, Harmen Baan, Lennart v/d Maat, Gerard ten Berge, Henk Lankamp, Iede Ebeltjes, Maarten Postma en Agassi Daneljan
Coach: Jan Baan