Excelsior'31 2 knokt zich naar spectaculaire zege (na 2-0 achterstand)

Foto bij Excelsior'31 2 knokt zich naar spectaculaire zege (na 2-0 achterstand)

Sparta Nijkerk 2 - Excelsior'31 2 2-3 (2-0)

Ruud Hofhuis (k), Robin Schär, Reno Timmerman, Gertjan Schultink, Marco Hopman, Gerald Ten Hove, Maarten Smit, Jelte van der Berg , Gertjan Wilbers, Marco ten Bolscher en Yorick Calkhoven.
Wissels: Kevin Troost, Johan Wessels, Remco Gombert, Stephen Janssen.

Verslag door
Ruud Hofhuis
Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Bennekom op het programma. In de bespreking werd uitgelegd dat we vanaf het begin Bennekom onder druk moesten zetten. Helaas begonnen we niet scherp aan de wedstrijd. Er ontstond een groot gat op het middenveld doordat een deel van het team achterin bleef en het andere voorin.  Af en toe kwamen er een paar kansjes van beide teams.

Helaas kwam Bennekom als eerste tot scoren. Op de rechterflank kwam een speler van Bennekom door en na een goede voorzet tikte de spits binnen. 1-0 Bennekom. Na deze goal bleef het spel rommelig. Helaas kon Bennekom ook nog de 2-0 binnen tikken, door een snel uitgevoerde counter.

In de rust werd verteld dat we meer strijd moesten leveren om hier toch met drie punten weg te gaan.

We begonnen de tweede helft fel en al vrij snel scoorde Yorick met een fraai stiftje. 2-1. Even later werd het zelfs 2-2 na een goede bal van Maarten die Marco rustig afrondde. Hierna kwamen er nog een aantal goede mogelijkheden maar deze werden helaas niet benut. Na een tijdje werd padje nagetrapt en de speler van Bennekom kreeg dan ook een verdiende rode kaart.

Hierdoor ontstond er meer ruimte om te voetballen, en kregen we ook een aantal kansen. Helaas werd ook Johan van het veld gestuurd na een overtreding op een speler van Bennekom. Hierdoor moest de wedstrijd uitgespeeld worden met 10 tegen 10. In de allerlaatste minuut werd er door Jelte uitverdedigd met een lange bal naar voren.

Maarten won het duel knap van zijn tegenstander en na een mooie actie om de keeper kon hij vrij inschieten. 3-2 voor Excelsior’31 2!

Vrij snel erna floot de scheidsrechter af en konden wij feest gaan vieren.