Excelsior'31 3 geeft 3-1 voorsprong uit handen (pakt slechts 1 punt)

Foto bij Excelsior'31 3 geeft 3-1 voorsprong uit handen (pakt slechts 1 punt)

Excelsior'31 3 - FC Zutphen 2 3-3 (2-1)

Opstelling Excelsior'31 3:
Mitchel Troost (k), Marc Seppenwoolde (35. Mo, 70. Nick Gerritsen), Arjan Schooten, Niek Bakker, Simon Baysoy (55. Sjors van Gerresheim), Luen Mensink, Ninos Baysoy, Simon Kool, Jeroen Dangremond, Tom Leusink (75. Theun Brandriet) en Laurens Harbers

verslag door Arjan Schooten
Nu de winter hopelijk definitief het land verlaten, kan er weer echt om de knikkers gevoetbald gaan worden. Voor ons stond de wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst FC Zutphen op het programma. Om tot een goed resultaat te komen wisten we dat we vol beleving en strijd aan de bak zouden moeten.

Na wat speldenprikjes over en weer was het in de 23e minuut raak voor ons. Na een lange bal van achteruit die achter de verdediging van Zutphen viel, was het Tom die alleen op de keeper af kon en koelbloedig afmaakte. De 2-0 kwam net als de 1-0 uit een lange bal, alleen was het nu Laurens die alleen op de keeper afging en de bal vanaf 25 meter over de keeper heen schoot.

Zutphen ging nu wat meer de druk zetten en wij verslapten juist een beetje in de duels. Dit resulteerde een paar minuten voor rust in de 2-1 voor Zutphen.

Na de rust wisten we dat Zutphen meer en meer zou gaan komen om de gelijkmaker te maken. Gelukkig viel het doelpunt aan de andere kant. Laurens werd in de 16 naar de grond getrokken. De prima fluitende scheidsrechter zag correct dat dit een ippon was en legde de bal op de stip. Dit buitenkansje werd prima benut door Tom, 3-1.

Hierna raakten we de regie een beetje kwijt en werd ons middenveld overlopen door Zutphen dit resulteerde in de 3-2 en de 3-3 binnen vijf(!) minuten. Zuthpen maakte in de 80e minuut zelfs de 3-4. Ondanks deze drie tegenslagen op rij, zijn we blijven knokken voor een resultaat. Dit knokken werd beloond door een fantastisch genomen vrije trap van Ninos, die de bal vanaf 18 meter heerlijk de kruising injoeg. En dit in de 90e minuut.

De scheidsrechter vond het mooi geweest en floot af, waardoor we puntje hebben overgehouden aan dit duel.

Enerzijds is er natuurlijk teleurstelling dat een 3-1 voorsprong is weggegeven, maar anderzijds zijn we blij met het puntje en zeker de inzet, beleving en vechtlust  van de hele ploeg zijn een compliment waard en geven vertrouwen voor de komende wedstrijden.