Sparta Enschede 2- Excelsior'31 3  eindstand 3-2 (rust 1-2)

Weer geen winst Excelsior 3

Verslag door coach Harry Beldman

Opstelling Excelsior'31 3:
Ruud Hofhuis (k), Simon Kool, Niek Bakker, Arjan Schooten, Sjors van Gerresheim, Anton Acis, Gerwin Immink ( 85e min Joey Gerritsen Mulkes), Jeroen Dangremond ( 70e min Theun Brandriet), Tom Leusink ( 65e min Jonathan Acis)

Zaterdag moesten we naar Enschede voor de wedstrijd tegen Sparta 2. Onze tegenstander stond op de 5e plek met 24 punten en wij op plek 10 met 16 punten. Gezien hun doelsaldo (36-35) wisten we dat hun achterhoede misschien niet het sterkste deel vd ploeg was.

Opdracht was dan ook vroeg druk zetten en de aanvoer naar hun boomlange spits te verstoren. Dat lukte eigenlijk de hele eerste helft al was het wel Sparta dat aan de leiding kwam. Vanaf hun rechterkant werd na 10 minuten de eerste keer hun spits in de 16 bereikt en het was meteen raak. Hij kreeg even teveel ruimte van Arjan Schooten en hij schoot vanaf ongeveer elf meter de bal in de bovenhoek achter de uitstekend keepende Ruud Hofhuis.

Doordat Sparta ook vroeg begon te storen moesten wij ook veel de lange bal spelen en dat leverde een paar goeie aanvallen op via onze snelle aanvallers Laurens Harbers en Jeroen Dangremond. Bij één van die aanvallen werd er een overtreding gemaakt door Sparta en de vrije trap die daarop volgde werd op een fantastische wijze vanaf 18 meter in de kruising geschoten door Anton Acis 1-1.

De rest van de eerste helft hetzelfde beeld. Sparta was beter wat voetbal betreft maar doordat we veel duels bleven winnen op het middenveld bleven we erg gevaarlijk zonder echt grote kansen te krijgen. Het meeste gevaar kwam bij Sparta uit de door ons te makkelijk weggegeven hoekschoppen.

In de 44e minuut kwamen we zelfs op voorsprong nadat Jeroen diep werd gestuurd en diens voorzet kreeg de keeper niet goed onder controle waardoor de bal simpel door de verder onzichtbare spits Tom Leusink werd binnen getikt. Zelfde russtand als vorige week tegen Zutphen.Over de tweede helft kunnen we eigenlijk kort zijn: Sparta werd veel sterker en we kwamen er niet meer uit.

Alle duels werden verloren ( al was dat ook de verdienste van Sparta) en voorin konden we de bal niet meer vasthouden. Drie kwartier één richtings verkeer. Hun laatste man schoof regelmatig door en hun hadden het middenveld volledig in handen. Enige hoop van ons was dat, ondanks hun overhand, de gelijkmaker lang op zich liet wachten en je blijft hopen dat de vele kansen die ze kregen gemist bleven worden.

Dat gebeurde dus niet. In de 65e en 75e minuut stonden we twee keer niet goed te verdedigen waardoor Sparta eigenlijk vrij simpel twee keer konden scoren 3-2. Een zure nederlaag die overigens gezien de tweede helft wel verdiend is. Volgende week zaterdag (14.30 uur) en dinsdag 19 maart (20.15 uur)moeten we het respectievelijk opnemen tegen CSV Apeldoorn en Be Quick.

Deze twee thuiswedstrijden zullen gewonnen moeten worden om uit de degradatiezone te blijven.