Foto bij Abc’tje voor zaalvoetballers Excelsior'31 tegen koploper (samenvatting geplaatst)

Samenvatting Excelsior'31 1 - ZVV/ABC Hekwerk 1, met dank aan Jan Nijkamp

Interview Radio 350 met trainer/coach John Baas van Excelsior'31

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de competitiewedstrijd tegen koploper ZVV/ABC Hekwerk met 7-4 gewonnen. Door deze prachtige overwinning is de spanning weer volledig terug in de Hoofdklasse F. Met nog vier wedstrijden te gaan, bedraagt de achterstand na de wedstrijd van donderdagavond in de Reggehal nog twee punten.

Doordat succestrainer John Baas kon beschikken over een volledig fitte selectie, trad Excelsior’31 deze wedstrijd aan met vier wissels. Net als in de heenwedstrijd in Heerde knalde Excelsior’31 ook nu weer als een komeet uit de startblokken en stond het na een kwart wedstrijd wederom met 3-0 voor. In Heerde verdween deze voorsprong echter als sneeuw voor de zon, maar ditmaal zou het anders gaan. Door doelpunten van goudhaantje Sander Kwintenberg (tweemaal), Maarten Postma (tweemaal) en ‘good old’ Gerald Keizer ging Excelsior’31 met een 5-1 voorsprong de rust in.

Na de rust kwam Excelsior’31 enigszins onder druk te staan, maar dat is logisch tegen een aanvallend bijzonder sterk team als ZVV/ABC Hekwerk, dat maar liefst zes nationaliteiten in het team herbergt. Het spelde golfde over en weer en onder de uitstekende leiding van de scheidsrechter genoot het in grote getallen opgekomen publiek van een heerlijke zaalvoetbaltopper. Mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Arnoud Baan, die de bal van afstand steenhard in de bovenhoek joeg. Zelfs keeper Tonnie Hofmeijer had bij deze treffer het nakijken.
Even later liet Arnoud Baan zien een goede opvoeding te hebben genoten in huize Baan, door de bal eerlijk terug te gooien naar de middenstip, toen er onduidelijkheid was of een bal op de paal of in het doel was verdwenen. In de slotfase leek het nog even spannend te kunnen worden, doordat ZVV/ABC Hekwerk in enkele minuten de aansluiting leek te krijgen door twee treffers, maar keeper Willard Baan verdedigde zijn doel opnieuw als een leeuw in een kooi. Uiteindelijk stond er een 7-4 eindstand op het scorebord.

Na de wedstrijd liet ZVV ABC/Hekwerk een waardig kampioenskandidaat te zijn, dat zowel met een overwinning als nederlaag kan omgaan. Cameraman Jan Nijkamp liet zijn multifunctionaliteit zien door een uitstekend potje te trommelen in de kantine. De voorzitter van ZVV ABC/ Hekwerk en keeper Tonnie Hofmeijer babbelden nog gezellig na met hun vrienden van het gastenboek, alvorens de gang naar Heerde te maken.

Eerstvolgende wedstrijd voor het eerste team van Excelsior’31 is over twee weken. Dan speelt het op maandag 25 maart een uitwedstrijd in Dronten tegen ASVD.

Doelpunten Excelsior’31: Sander Kwintenberg 2x, Arnoud Baan 2x, Gerald Keizer 2x, Maarten Postma

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Marien Baan (reserve keeper), Gerald Keizer, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Harmen van der Maat, Jos Bruggink, Sander Kwintenberg, Gilano Samangoen en Arnoud Baan.
Coach: John Baas
Leider: Aalidus ter Harmsel