Excelsior’31 3 geeft voorsprong uit handen (en weet weer niet te winnen)

Foto bij Excelsior’31 3 geeft voorsprong uit handen (en weet weer niet te winnen)

Verslag door Jeroen Dangremond

Opstelling Excelsior'31 3:
Ruud Hofhuis (k), Simon Kool, Arjan Schooten, Niek Bakker, Joey Gerritsen Mulkes (60. Anton Acis) Gerwin Immink (75. Jonathan Acis) Luen Mensink,  Ninos Baysoy, Laurens Harbers, Tom Leusink (Theun Brandriet) en Jeroen Dangremond.

Zaterdag stond de wedstrijd Excelsior’31 3 – CSV Apeldoorn op het programma. De vorige keer dat wij tegen CSV speelden was het eindresultaat een bloedeloze nul nul. Een gelijkspel konden we ons  dus niet permitteren gezien de stand op de ranglijst.

De opdracht zoals die vorige week stond werd ook deze wedstrijd aangehouden. Hoog druk zetten en de tegenstander het voetballen onmogelijk maken. CSV deed hetzelfde op onze helft dus het werd een lange (hoge) ballen festijn. Sporadisch waren er kansen voor beide partijen, waardoor de eerste helft eindigde in een gelijkspel.

Het was duidelijk dat we uit een ander vaatje moesten tappen de tweede helft. Door een omzetting op het middenveld (ninos naar linksback en Anton voor Joey) kregen we meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen en schoten van onze zijde. In de 70ste minuut werd het harde werken beloond.

Laurens werd met een fantastische trap van Ruud weggestuurd de diepte in en haalde verwoestend uit. Het schot werd nog weg gebokst door de keeper maar recht voor de voeten van Jeroen die beheerst intikte (1-0).

We gingen door met druk zetten op de tegenstander en nog geen 10 min later zat de 2-0 er in. Door een foutieve terugspeelbal van de CSV verdediging kon de ingevallen Theun dit buitenkansje niet laten liggen. Hij onderschepte de bal net voor de keeper, omspeelde hem en zette de 2-0 op het scorebord.

Helaas voor de mannen van Excelsior’31 3 wist  CSV al snel daarna een tegentreffer te maken. De door uit een vrije trap genomen dwarrelende bal  verdween bij ons op de lat en de tegenstander kon in de rebound inkoppen (2-1).

We wisten dat we tot het einde van de wedstrijd alert moesten zijn om de punten in Rijssen te houden. Na een niet gegeven penalty voor onze zijde en een aantal kansjes over en weer kreeg CSV in de discutabele 6e minuut van de verlenging een allerlaatste vrije trap.

Helaas voor Excelsior’31 3 verdween de bal achter de keeper in de touwen (2-2). Een zuur gelijkspel die gezien de hele wedstrijd niet verdient was. We blijven steken op de elfde plek.

Aankomende dinsdag om 20.15 krijgt Excelsior’31 3 Be Quick’28 op bezoek.