Nog 5 finales te gaan voor Excelsior'31 C1 (1-3 winst op HHC C1)

Foto bij Nog 5 finales te gaan voor Excelsior'31 C1 (1-3 winst op HHC C1)

1-1 HHC
1-2 Mark van Pijkeren
1-3 Yilber Haverslag

Verslag door Matthijs Seppenwoolde, aanvoerder C1

Na een goede trainingsweek was het zover en trad Excelsior’31 C1 aan tegen HHC C1. De vorige ontmoeting op sportpark de Koerbelt eindigde in een nipte 2-1 overwinning. Het was dus zeker geen tegenstander waar we (ondanks hun 7e plaats) wel ‘even van zouden winnen’. De weersomstandigheden waren niet best, maar goed daar habben beide teams mee te maken.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd en het werd al vroeg 0-1 door Maarten. De splijtende pass kwam van Emre, die daarmee Maarten alleen voor de keeper zette, hij omspeelde de keeper en maakte rustig af.

Maar Excelsior vergat door te gaan, en vooral te voetballen, waardoor HHC steeds beter in hun spel kwam en Excelsior blij mocht zijn dat het met 0-1 de rust inging.

Vlak na rust was het toch HHC dat de op dat moment verdiende 1-1 maakte. Frank wist een schot niet te klemmen en in de rebound was het raak.

Een flinke domper voor Excelsior, waar kort na de goal ook Gerald nog met een gebroken sleutelbeen het veld moest verlaten.

Er werd gewisseld en met Yilber meer snelheid in de ploeg gebracht. Niet veel later brak Yilber door op links en werd in de ‘16’ omver gebeukt.

De scheidsrechter floot voor een overtreding en heel Excelsior ging uit van een penalty. Om onverklaarbare reden gaf de scheidsrechter echter een vrije trap in de 16.

De woede over de beslissing stopte al snel, aangezien Mark deze vrije trap prachtig in de verre hoek krulde. Een op dat moment verdiende 1-2, aangezien Excelsior beter ging voetballen.

HHC nam steeds meer risico en in de counter was het Yilber die de bal prachtig van een meter of 20, over de uitgekomen keeper in de goal schoot, 1-3.

Dit was de nekslag voor HHC dat daarna niets meer wist te creëren, Excelsior nam ondanks slecht voetbal de 3 punten mee naar Rijssen en staat, met nog 5 wedstrijden te gaan, bovenaan!

De komende 5 wedstrijden zijn dus 5 finales waarin we hopen onze doelstelling te halen, namelijk: kampioen worden!