Excelsior'31 3 weet niet te winnen van DETO 2 (3-2)

Foto bij Excelsior'31 3 weet niet te winnen van DETO 2 (3-2)

Opstelling Excelsior'31 3: Rene Kamphuis (A1), Simon Kool, Arjan Schooten, Jonathan Acis, Niek Bakker, Gerwin Immink, Stephen Jansen, Anton Acis (83e min Frank ten Brinke), Theun Brandriet (90e min Danny Spin), Tom Leusink (46e min Robert Harbers)

verslag door trainer Harry Beltman

Op deze zeer koude zaterdag stond de wedstrijd tegen DETO 2 op het progamma. DETO stond voor de wedstrijd 2 punten boven ons dus bij winst zouden weer een plaatsje stijgen. Na de 3-0 overwinning op Be Quick van afgelopen dinsdag gingen we met een goed gevoel naar Vriezenveen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een open wedstrijd met over en weer kansen. Eerste kwartier was voor DETO. Met hun middenveld en opkomende backs hadden we toch wat moeite. We waren in deze fase ook te snel de bal weer kwijt zodat we met uitzondering van twee uitvallen niet echt gevaarlijk zijn geweest. Na ongeveer 15 minuten kregen we toch wat meer controle over de wedstrijd en werd er bij vlagen redelijk voetbal gespeeld. Opdracht was ook dat we niet te snel met de lange bal moesten spelen i.v.m. de harde wind die er stond.

Het was wel DETO die in de 19e minuut op voorsprong kwam door even niet opletten van onze verdediging. Daarvoor had onze keeper Rene Kamphuis ons al twee keer gered met twee fantastische reddingen. Na de 1-0 bleven we wel voetballen en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Vooral Theun Brandriet en Jeroen Dangremond zorgden voor dreiging. Ook het middenveld van ons kwam steeds beter aan het voetballen vooral Anton Acis, Stephen Jansen en Gerwin Immink speelde aanvallend een puike wedstrijd.

In de 28e minuut was het dan ook Gerwin die na goed opkomen voor de 1-1 zorgde door eerst langs vier tegenstanders te gaan en daarna met links binnen te schieten. 7 minuten later stonden we alweer achter doordat hun spits een klutsbal binnen kon tikken. Maar ook daarna werd wel duidelijk dat de mentale weerbaarheid steeds beter wordt. Het was Tom die goed druk zette op de keeper die de bal daardoor pardoes tegen een medespeler aanschoot waardoor de bal zo voor de voeten van Jeroen rolde en die maakte geen fout 2-2. Nog één kans voor de rust. De toegekende vrije trap op de 16 werd over geschoten door Anton.

In de rust moest Tom er geblesseerd af en Robert Harbers mocht na een verplichte rust van 4 wedstrijden zijn rentree maken. Ook het eerste deel van de tweede helft was weer voor DETO maar wederom door subliem keeperswerk van Rene Kamphuis bleef het gelijk. Ook wij kregen kansen maar met soms kunst en vliegwerk hield DETO hun doel schoon.

De allergrootste kans was er voor Jeroen die de keeper al voorbij was maar het net niet wist te vinden. Het leek dan ook op een verdiend gelijkspel aan te gaan maar in de 97e minuut was toch DETO die er met de winst vandoor ging. Een lange bal werd niet goed beoordeeld door onze verdediging, Simon Kool leek nog te kunnen corrigeren maar schoot de bal tegen de tegenstander aan die vervolgens een volledig vrij staande medespeler in het centrum kon bereiken en die maakte alleen voor de keeper geen fout.

Doodzonde dat het weer mis gaat ver in blessuretijd. Wel was het een raadsel waar de verder prima leidende scheids al die tijd vandaan haalde.

Volgende week gaan we naar WVF die nog volop meedoen om het kampioenschap. Als we dan weer zo voetballen als vandaag en opnieuw vechten als leeuwen dan kan het niet anders dat we met de drie punten weggaan uit Westenholte!