Excelsior'31 deelt punten met Noordwijk (1-1) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 deelt punten met Noordwijk (1-1) (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 deelt punten met Noordwijk (1-1) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting (en reacties van Hans van Dijkhuizen en Dennis Rosink) op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Leon Simons.



* Klik hier voor 42 foto's, met dank aan Gerard Nieuwenhuis



Excelsior'31 - Noordwijk 1-1 (1-0)
17. Denis Mahmudov 1-0
62. Kees 'Pier' Tol 1-1

Opstelling Excelsior'31: Arjan Kok, Kevin Siemelink, Andreas David, John Lubbers, Dylan Vosskuhler, Dennis Rosink (84. Amanuel Isa), Cenk Uguz, Niek Davina, Marco Aydin (84. Maurice Bartelds), Robert Wilens (78. Patrick Gerritsen), Denis Mahmudov

Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Sven de Ridder (90. Guido Moelee), Bob Hoogkamer, Marcel Akerboom, Sander Bosma, Diederick Hoogerwaard, Stefan Mertens, Bram Meurs (80. Maik van Zanten), Maurits Splinter (46. Jeffrey Koemans), Kees Tol, Mike Dam

Gele kaarten: Bob Hoogkamer, Jeffrey Koemans (Noordwijk)

Scheidsrechter: L.J. Duarte
Toeschouwers: 1000



Excelsior'31 deelt punten met Noordwijk
bron: klik hier
Topklasser Excelsior’31 speelde zaterdag een inhaalduel tegen Noordwijk. Beide ploegen scoorden een keer.Na ruim een kwartier opende Denis Mahmudov de score namens de Rijssenaren. Het was zijn elfde goal van het seizoen.



Excelsior had voor de pauze het initiatief en de ruststand was dan ook verdiend. Na rust liet Excelsior de teugels wat vieren. Noordwijk kreeg de betere kansen en kwam na ruim een uur op gelijke hoogte via topscorer Kees Tol. Ook daarna had Excelsior het moeilijk en kreeg Noordwijk nog goede kansen. Er werd echter niet meer gescoord. 



Dankzij het gelijkspel komt Excelsior op gelijke hoogte met nummer dertien Spakenburg. Beide ploegen hebben 28 punten uit 25 wedstrijden.





Het blijft nog even winter in Rijssen
bron: klik hier
Tekst: Joost Houtappels

RIJSSEN - Het mag dan nog steeds koud zijn op en rond de velden, bij Excelsior '31 loopt de thermometer langzaam maar zeker op. Met nog vijf duels te spelen staat de topklasser uit Twente nog steeds onder de degradatiestreep. Winst op Noordwijk had een sprong naar de 'veilige' dertiende plaats betekend. Excelsior verzuimde een overwicht in de eerste helft uit te drukken in de score: 1-1.

 
Terwijl iets noordoostelijker het duel HHC Hardenberg-GVVV voortijdig moest worden beëindigd wegens overvloedige sneeuwval, kon de wedstrijd in Rijssen wel worden uitgespeeld. Dat de omstandigheden niet optimaal waren, was duidelijk. Wind en sneeuw maakten het voetballen niet makkelijker en de meeste spelers zochten direct na het laatste fluitsignaal snel de warmte van kleedkamer en douche op. 'Maar", zo zei Excelsior-trainer Hans van Dijkhuizen, "ik heb vandaag geen muts op gehad."

 
Het was vijf minuten na afloop van Excelsior-Noordwijk eigenlijk het enige waar Van Dijkhuizen een beetje om kon lachen. De trainer was overduidelijk zwaar teleurgesteld over het gelijkspel en de twee cruciale punten die de Tukkers lieten liggen. In de steeds spannender wordende strijd tegen degradatie is elk winstpunt er eentje. Excelsior '31 achterhaalde nummer dertien Spakenburg op de ranglijst - beide ploegen hebben nu 28 punten uit 25 wedstrijden -maar had bij winst op Noordwijk over de nog altijd regerend topklassekampioen heen kunnen wippen. In dat geval had het de Spakenburgers komende zaterdag misschien wel definitief kunnen afschudden. Dan staat op de Westmaat de cruciale onderlinge tweekamp gepland. Gekoppeld aan de inhaalrace van Genemuiden wacht de kelder van de zaterdagtopklasse een zenuwslopende ontknoping.

 
Gezien het spelbeeld in de eerste helft had Excelsior zaterdag uitstekende zaken kunnen doen tegen Noordwijk. De eerste 45 minuten had de thuisploeg het initiatief, won het veel persoonlijke duels en kwam het via Denis Mahmudov verdiend op 1-0. Mahmudov werd op links de diepte in gestuurd, nadat Noordwijk-speler Bram Meurs een vrije trap had 'ingeleverd' Mahmudov dribbelde het strafschopgebied binnen en schoot diagonaal raak, waarbij het laatste zetje al dan niet werd gegeven door verdediger Marcel Akerboom. "Wij hadden het betere van het spel", was Van Dijkhuizen tevreden over de eerste drie kwartier. Liefst had hij gezien dat Excelsior nog een tweede doelpunt had gemaakt. Mahmudov had die treffer kunnen aantekenen. In de dertigste minuut kopte hij de bal rakelings naast het doel en andere pogingen, onder meer uit een vrije trap, leverden ook geen succes op.
 
Excelsior hield zodoende Noordwijk in leven. De bezoekers, ook nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud, straalden in het eerste deel van de wedstrijd bitter weinig uit. "Het was apathisch van onze kant", vond oefenmeester Robbert de Ruiter. Noordwijk heeft de meest productieve speler van de topklasse in de gelederen, Kees 'Pier' Tol (volgend jaar Spakenburg), maar die kwam voor rust nauwelijks in het stuk voor. "We hadden hem volgens mij aardig in het snotje", aldus Van Dijkhuizen. Een kopbal over het doel van Arjen Kok was al wat Tol in de eerste helft liet zien. Zijn ploegmakkers deden het overigens niet veel beter. 'We straalden maar weinig uit", vond De Ruiter. "Ik vond niet eens dat we niet scherp waren in de duels, er was gewoon te weinig beweging in het veld. We creëerden niets. Dat hadden we vorige week tegen Genemuiden ook al. In de eerste helft werden we vandaag overklast. Schitterende goal trouwens van die Mahmudov. Dat vind ik echt een geweldige voetballer.'



De Ruiter moest dus iets doen om het tij na rust te keren. Met Jeffrey Koemans (voor Maurits Splinter) bracht hij aan het begin van de tweede helft direct een verse kracht. Het had er bovendien alle schijn van dat hij zijn spelers had ingepeperd om in elk geval meer druk te zetten op Excelsior. "En dat deden ze goed", vond Van Dijkhuizen. "Toen hadden wij even een slechte fase en was het toch weer Tol..." Toch weer Tol?Jazeker. De dekselse 'Pier' dook in de 63-ste minuut - eigenlijk voor het eerst - serieus op in het strafschopgebied van Excelsior en meteen was het raak. De bal verdween door de benen van doelman Kok in het Rijssense doel: 1-1. Voor Noordwijk het sein er een schepje bovenop te doen. Excelsior wankelde even. Tol bood Mike Dam in de 71-ste minuut een kans op een gouden presenteerblaadje om er 1-2 van te maken. Dam scoorde niet. Excelsior zette daarna weer aan, wist dat 1-1 twee verliespunten inhield en in de slotfase werd het nog even hectisch voor het doel van Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine. Met kunst en vliegwerk bleef de ploeg van De Ruiter op de been.
 
De Ruiter: "Na de goal van Kees kregen we in één klap hele grote kansen. In die fase hadden we Excelsior de nekslag kunnen geven, denk ik. Maar over de hele wedstrijd gezien is 1-1 wel terecht en ik ben heel tevreden met deze uitslag. Ik denk dat wij meer aan een punt hebben dan Excelsior. Al is het ook zo dat we als we hadden gewonnen voor ons gevoel klaar waren geweest." Nu moet Noordwijk nog een klein beetje naar onderen kijken. "Twee keer verliezen en je zit in de problemen. Kijk naar IJsselmeervogels, die in paniek hun trainer ontslaan.'

 
Dat het voor Excelsior '31 waarschijnlijk tot de laatste competitiewedstrijd spannend blijft, had Van Dijkhuizen al geschreven in zijn voorwoordje voor het programmablad. Gezien de 1-1 tegen Noordwijk, het resterende programma plus de opmars van concurrent Genemuiden lijkt dat vermoeden bewaarheid te worden. 'Maar om eerlijk te zijn ben ik nog helemaal niet bezig geweest met die wedstrijd tegen Spakenburg. Ik wil dat we in de eerste plaats zoveel mogelijknaar onszelf kijken."
 
De statistieken spreken vooraf niet echt in Rijssens voordeel. De beste resultaten haalde Excelsior '31 dit seizoen in eigen huis. "Op vreemde bodem hebben we nog niet echt gestunt. Komende week in Spakenburg dan maar", besloot Van Dijkhuizen. 
Kalender icoon zondag 31 maart 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers