Foto bij Excelsior'31 2 heeft 2e periode binnen handbereik na geweldige eerste helft tegen AZSV (1-3)

Opstelling Excelsior’31 2: Patrick Loohuis, Robin Schär, Gertjan Schultink, John van Pijkeren, Kevin Troost, Reno Timmerman, Yorick Calkhoven, Maarten Smit, Marco ten Bolscher, Jelte van der Berg, Frank Averesch

Wissels: Ties ten Barge, Mohammed Ali Jouglaf, Roberto Cioineaga

Bekijk hier een samenvatting van Multi-Video, met dank aan Jan Nijkamp.

Verslag door: Robin Schär

Vandaag, Tweede paasdag, stond de wedstrijd tegen AZSV 2 op het spel. AZSV staat 1e in de 2e periode en als we zouden winnen kwamen boven hen te staan. Op een goed kunstgrasveld in Aalten werd er gespeeld. De weeromstandigheden waren gunstig en daarbij hadden we een goede voorbereiding gehad. We hadden namelijk de bespreking gehouden in een café in Aalten.

We begonnen goed aan de wedstrijd, lieten het balletje goed rondgaan en wisten elkaar makkelijk te vinden. Vaak werd er in een keer gespeeld en daar had de tegenstander veel moeite mee. AZSV speelde veel crossballen, om zo de spitsen voor Patrick te krijgen, maar verdedigend stond het erg goed en het had dus weinig nut. Dat kwam mede door John, die normaal gesproken mee doet met het 5e, hij speelde een perfecte wedstrijd.

Kansen hadden we wel in de beginfase, zo kreeg Yorick een goede mogelijkheid om uit een corner een doelpunt te maken, maar wist deze niet benutten. Ook kreeg Maarten nog een goede schotkans, maar wederom ging deze er niet in.

Toch wist Maarten na ongeveer 20 minuten dan wel de 0-1 te scoren. Hij schoot van 20 meter op de goal en de doelman wist deze, eigenlijk te houden schot niet tegen te houden.

Ook na ons doelpunt bleven we goed spelen, korte combinaties, juiste momenten de lange bal hanteren en eigenlijk had AZSV helemaal niks in te brengen.

Zo kwam al snel de 0-2. Jelte wist Robin in de zestien meter in stelling te zetten en hij verschalkte de doelman met een buitenkantje rechts.

Niet veel later viel daar ook de 0-3. Een goed spelende Jelte wist met een goede ‘rush’ voor de keeper te komen, maar werd door een tegenstander in het strafschopgebied onderuit gehaald, penalty.

Maarten mocht de penalty nemen, maar wist deze in eerste instantie niet te benutten, Marco liep goed mee en benutte alsnog deze kans. Met 0-3 gingen we de rust in.

In de rust werd ons verteld om niet ‘achteruit te leunen’, maar gewoon doorgaan waar we mee begonnen zijn.

Toch begonnen we zeer matig aan de tweede helft. Het was niet meer het spel van de eerste helt en dat leidde tot kleine kansjes voor AZSV. Een paar keer kwamen we er wel uit met een aantal goede combinaties, maar tot een doelpunt leidde dit niet.

We hoopten de wedstrijd te winnen zonder tegendoelpunt, maar dat is helaas niet gelukt. Gertjan Schultink, die een goede wedstrijd speelde, ging in de fout en de spits wist deze buitenkans te benutten 1-3.

Deze score bleef staan en daarmee was een goed weekend tot einde gekomen.

Zaterdag wisten we te winnen van CSV Apeldoorn (2-0) en vandaag waren we met 1-3 te sterk voor de club uit Aalten.

Zaterdag spelen we een thuiswedstrijd tegen SDC Putten, wanneer we deze wedstrijd weten te winnen, hebben we de 2e periode binnen.

Dus, hou zaterdag vrij in de agenda en kom ons aanmoedigen!