Excelsior'31 2 behaalt periodetitel na doelpuntenfestijn tegen SDC Putten

Foto bij Excelsior'31 2 behaalt periodetitel na doelpuntenfestijn tegen SDC Putten

Gert-Jan Schultink

Bij winst op SDC Putten 2 kon Excelsior’31 2 de 2e periode titel in de wacht slepen.
De 2e periode titel is belangrijk omdat we volgend jaar in kunnen stromen bij de eerste teams in de beker.  Dit leverde een paar jaar geleden een geweldige wedstrijd op tegen SVZW 1, deze wedstrijd staat nog steeds bij onze Dieks in het geheugen gegrift.

Het belangrijkste vandaag was dus de 3 punten, dit was echter niet te zien in het begin. We begonnen slap en na 7 minuten stonden we al achter door een inschattingsfout van Johan Wessels. Johan speelde verder een prima wedstrijd en was ijzersterk door de lucht. Na dit snelle tegendoelpunt realiseerden we ons dat het snel beter moest. Marco ten Bolscher profiteerde in de 10e minuut van een prachtige pass van Kevin Troost 1-1 prima afgewerkt door Marco ten Bolscher.

In de 29e minuut was het Frank die de verdiende 2-1 op het scorebord zette, Frank dribbelde naar binnen en schoot de bal perfect in de korte hoek.

In de 40e minuut kregen we een penalty na een overtreding op de goed spelende Kevin Troost, het leek onze aanvallers een goed idee om de penalty op Cruijffiaanse wijze te nemen, dit faalde echter hopeloos. Bij rust was de stand 2-1, niemand had echter raar opgekeken als de stand bij rust 5-1 voor Excelsior’31 2 was.

In de rust maakte onze trainer ons duidelijk hoe mooi het is om een periode titel te pakken.  Dit resulteerde in een erg fel Excelsior na rust.

In de 50e minuut belande een prima corner van Frank op het hoofd van Gert-Jan Schultink, doelpunt 3-1.  De prima ingevallen Marco Hopman bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. In de 66e minuut schoot hij een vrije trap prima binnen 4-1.

Jelte van der Berg kon natuurlijk niet achter blijven en schoot de 5-1 tegen de touwen na prima voorbereidend werk van Maarten Smit. Dit was een goed moment voor de scheids om af te fluiten,  de wedstrijd was gespeeld en de 3 punten waren binnen. De scheids liet echter terecht doorspelen en SDC Putten slaagde er nog in om de 5-2 en de 5-3 te maken.

Al met al een goed resultaat met bij vlagen erg goed voetbal. De score had echter geen 5-3 moeten zijn maar 8-1. Ondanks dit mag de jonge ploeg van trainer Fethi Ozerdogan erg trots zijn op het behalen van de 2e periode titel. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lelystad’76 op het programma.