Excelsior'31 3 nipt onderuit bij directe concurrent DOS Kampen (2-1)

Foto bij Excelsior'31 3 nipt onderuit bij directe concurrent DOS Kampen (2-1)

Opstelling Excelsior'31 3:
Ruud Hofhuis (K), Niek Bakker, Arjan Schooten, Danny Spin, Simon Baysoy, Simon Kool, Stephen Jansen, Anton Acis (Luen Mensink), Jeroen Dangremond (Tom Leusink), Robert Harbers (Mathijs Zandvoort), Laurens Harbers (Marc Seppenwolde).

Verslag door Laurens Harbers

6 april 2013 – Na de overwinning op titelkandidaat DOS ’37 2 stond Dos Kampen 2 op het programma. Dos Kampen 2 is een directe concurrent en bij winst zouden we een goede stap doen richting een stabiele plek in de middenmoot.

Om de broodnodige punten binnen te halen werd in de voorbespreking dan ook de afspraak gemaakt om Dos Kampen 2 vanaf minuut één onder druk te zetten en aanvallend te spelen.

Na een wat rommelige start kregen wij steeds meer veldoverwicht door goed druk te zetten. Hierdoor werden diverse kansen gecreëerd zowel via de flanken als door het midden.

Helaas ontbrak het in de afronding aan scherpte waardoor wij onszelf niet beloonden. Het was Dos Kampen die de score opende door een dubieuze aanval. De buitenspeler van Dos Kampen omzeilde onze back door een passeeractie waarbij de bal bijna op het daarnaast gelegen veld kwam en vervolgens hoog voor te geven op de spits die uit de draai binnenkant paal binnenschoot op randje 16.

Na het doelpunt kregen wij noch diverse kansen die op de lat, paal en keeper verdwenen.

In de tweede helft begonnen wij wederom met goed druk zetten wat weer een aantal opgelegde kansen opleverde. Helaas verdwenen ook deze ballen niet in het net.

Alsof het niet erger kon ondernam de scheidsrechter ook geen actie toen zowel Robert Harbers en (enkele minuten later) Simon Kool van achteren naar de grond werden gewerkt binnen de 16 meter.

Gedurende de tweede helft werd de voorhoede gewisseld voor frisse spelers en werd achterin één op één gespeeld. Ook de wissels konden echter het tij niet keren en kansen bleven naast en over gaan. Uiteraard was het, net als in de eerste helft, Dos Kampen die met het doelpunt aan de haal ging door een snelle counter aanval.

In slotfase van de wedstrijd kende de scheidsrechter nog een pengel toe aan ons die koelbloedig in het zijnet werd geschoten door Danny Spin, 2-1.

Al met al was het een wedstrijd waar bij vlagen goed voetbal werd gespeeld maar afronding ontbrak.

Aanstaande zaterdag staat de competitiewedstrijd tegen ASV Dronten 2 op het programma om 14:30 op sportpark De Koerbelt. Dronten 2 speelt voor het kampioenschap en Excelsior ’31 3 voor de broodnodige punten.