Foto bij Superieure doelman Kok stiefelt met Excelsior'31 Topklassemiddenmoot in (samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. Interviews (met Cenk Uguz en Hans van Dijkhuizen) door Leon Simons.

Klik hier voor een aantal foto's, gemaakt door Gerard Nieuwenhuis.

Excelsior'31 - Scheveningen 1-0 (1-0)
32. Cenk Uguz 1-0

Scheidsrechter dhr. P.A. de Waard
Toeschouwers 900
Kaarten: geen

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Andreas David, Dylan Vosskuhler, Amanuel Isa, Cenk Uguz 79. Dennis Rosink), Niek Davina (88. Patrick Gerritsen), Marco Aydin (70. Gerald ten Hove), Robert Wilens en Denis Mahmudov

Opstelling s.v.v. Scheveningen:
Samir Beeldsnijder, Samir El Moussaoui, Marcel Pronk, Joël Tillema, John Nieuwenburg, Tim Peters (75. Giorgio Achterberg), Nick Brouwer, Mehmet Aldogan, Enzo Hunting (63. Marvin Nieuwlaat), Jeffrey Ros (70. Wesley Goeman) en Dennis Jos.

Superieure doelman Kok stiefelt met Excelsior'31 Topklassemiddenmoot in
Excelsior’31 heeft het aan doelman Arjan Kok te danken dat tegen Scheveningen de volle 3 punten in eigen huis konden worden gehouden. Voor rust waren de Rijssenaren de bovenliggende partij, ten opzichte van de promovendus. Al bleven die gevaarlijk met enkele serieuze speldenprikken. Toch stond het vizier niet op scherp bij de thuisploeg, want net als bij eerdere thuisduels (zoals tegen Noordwijk) werd voor rust verzuimd reeds in een vroegtijdig stadium afstand te nemen.

Na rust was Excelsior’31 aanvoerder en doelman Arjan Kok voortdurend een sta in de weg voor de bezoekers en was hij het met name die de (overigens) verdiende overwinning over de streep trok.

Na afloop maakte Excelsior’31 middenvelder Dennis Rosink bekend dat hij in de zomerperiode de overstap zal maken naar de Verenigde Staten, om in die periode uit te komen voor de Nederlandse enclave van de Houston Dutch Lions. Zijn overstap naar hoofdklasser Staphorst, voor komend seizoen, komt echter niet in gevaar.

Excelsior '31 vertrouwt op de goede afloop
Bron: Voetbal op Zaterdag
Foto's: Gerard Nieuwenhuis
RIJSSEN - Zeven punten uit de laatste drie wedstrijden. De wereld ziet er rooskleurig uit voor het toch al overwegend roodgetinte Excelsior '31. De club uit Rijssen is serieus bezig om zichzelf al voor de laatste competitieronde veilig te spelen in de topklasse.

Zaterdag werd met 1-0 gewonnen van Scheveningen. Al weet je het in deze competitie natuurlijk maar nooit. Want alle (degradatie)ploegen - op Scheveningen na dus - pakten dit weekend punten. HHC Hardenberg-Spakenburg en Jodan Boys-SC Genemuiden eindigden in 2-2, IJsselmeervogels won met 2-0 van DETO Twenterand. Het blijft spannend.

Maar in Rijssen willen ze daar niets van weten, sterker nog het zelfvertrouwen is inmiddels dusdanig dat de ploeg zich de komende twee wedstrijden definitief veilig wil spelen. "Ik ben er niet bang voor dat wij ons op de laatste speeldag nog veilig moeten spelen", sprak aanvoerder Arjan Kok vol vertrouwen.

De sluitpost moest in de slotfase van Excelsior '31-Scheveningen trouwens wel een paar keer flink aan de bak. Met opportunistisch spel probeerde Scheveningen nog een puntje weg te snoepen uit Twente, een resultaat dat op basis van de tweede helft misschien wel verdiend was, maar dat er uiteindelijk niet kwam. Met kunst en vliegwerk bleef Excelsior, net als eerder tegen Noordwijk en Spakenburg, op de been.

Kok verrichtte reddingen op inzetten van Joël Tillema en Mehmet Aldogan. De grootste kans voor Scheveningen kwam na rust op naam van Tim Peters. De ex-speler van onder meer IJsselmeervogels mocht in vrije positie uithalen en raakte daarbij de bovenkant van de lat.

Excelsior '31 ontsnapte aan een tegendoelpunt en mocht zich gelukkig prijzen. Het niveau aan Twentse zijde daalde zienderogen in de tweede helft. Ook daarin kon de parallel worden getrokken met de voorgaande twee wedstrijden. Moest Excelsior tegen Noordwijk de gelijkmaker toestaan, tegen Scheveningen hield Kok z'n doel wel schoon.

"Passes over vijf, zes meter speelden we zo over de lijn in plaats van bij elkaar in de voet. Als je scherp bent, verspeel je de bal niet op die manier. We stonden 1-0 voor, dan weet je dat de tegenstander gaat drukken."

Na een gelijkopgaand eerste kwartier had de thuisploeg het initiatief genomen. Dat resulteerde in een doelpunt van Cenk Uguz, vorige week ook al trefzeker in de wedstrijd tegen Spakenburg. Robert Wilens trok de bal vanaf rechts goed voor en Uguz mikte raak: 1-0. Even daarvoor had Scheveningen-doelman Samir Beeldsnijder met de voet redding gebracht op een inzet van Wilens.

De op papier gevaarlijkste man bij Excelsior '31, Denis Mahmudov, kwam deze keer niet echt in het stuk voor. De kleine spits werd zoals gebruikelijk veel gezocht, kwam ook wel een aantal keer aan de bal, maar miste precisie en geluk.

Druk zetten deed Scheveningen vooral na rust. Het won in de tweede helft veel persoonlijke duels, kreeg dus een paar riante mogelijkheden en mocht zich beklagen over de nederlaag. "Ik vind dat we hier wel een punt hadden verdiend", zei trainer John Blok.

"We begonnen goed aan de wedstrijd, na een minuut of twintig vielen we ver terug. De automatismen ontbraken, maar daar hebben we al een tijdje last van omdat spelers zoals Ferry de Jong ontbreken. Bij de tegengoal ging van alles fout. Maar in de tweede helft zijn wij de enige ploeg geweest die ik heb gezien. Excelsior liet niks meer zien. Op zo'n moment moet je jezelf belonen."

En dat liet Scheveningen dus na. De kans voor Peters was de grootste. "Of hij minder wild in had moeten schieten? Tja, dat weet je toch nooit."

Waar Excelsior '31, nu elfde met 34 punten, nog speelt tegen de nummers zestien en vijftien (DETO en Genemuiden), daar wacht Scheveningen (twaalfde, 33 punten) een aanmerkelijk zwaarder slotprogramma. Eerst komt HHC op bezoek en daarna gaat het richting Katwijk. Omdat Jodan Boys (dertiende, 31 punten) ook nog speelt tegen de ploeg die vrijwel elke tegenstander de punten laat, DETO, lijken de 33 punten die Scheveningen nu heeft op voorhand niet voldoende voor rechtstreekse handhaving.

En ook Genemuiden (vijftiende, 29 punten) krijgt DETO nog als opponent. Blok: "We wisten aan het begin van het seizoen natuurlijk al dat het een hele opgave zou worden om erin te blijven. Dan is dit wel een tikkie. Dat de meeste concurrenten vandaag gelijk hebben gespeeld zegt me niet zoveel, ik ben in eerste instantie vooral bezig met mijn eigen ploeg. We hebben een heel lastig restprogramma, maar ik ga ervan uit dat alle ploegen hun sportieve plicht zullen doen."

Bij Excelsior-aanvoerder Kok heerste vertrouwen in een goede afloop. "Het is een zware competitie en we zijn nog niet veilig, maar wij stralen op dit moment veel zelfvertrouwen uit. Als je op 90 procent speelt, win je in de topklasse geen wedstrijden." Daarom wilde de selectie volgens Kok niet te lang stilstaan bij de sensationele zege in Spakenburg. "Op zaterdag en zondag mag je genieten, maandag waren we vrij en vanaf dinsdag is de blik op de wedstrijd tegen Scheveningen gegaan. We hebben goed getraind en gaan vol vertrouwen richting de uitwedstrijd in Barendrecht."

Tekst: Joost Houtappels

Excelsior '31 pakt koppositie in derde periode na winst op Scheveningen
Bron: klik hier
Tekst: Michael de Hoogh
Excelsior '31 is de verrassende koploper in de derde periode na de overwinning tegen Scheveningen. De degradatiekandidaat is ook meteen bijna zeker van handhaving in de Topklasse. Cenk Uguz (foto) maakte zaterdagmiddag het enige doelpunt tegen Scheveningen.

In de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong door een goed doelpunt van Cenk Uguz, die de bal mooi binnen schoot 1-0. Trainer Hans van Dijkhuizen was tevreden over de eerste helft. 'We speelden wel aardig en kwamen op voorsprong na een goede aanval. Scheveningen was een aantal keren wel gevaarlijk via corners en verre inworpen, maar het was een verdiende voorsprong met de rust', zegt Van Dijkhuizen.

In de tweede helft kon de club uit Rijssen niet doordrukken en daardoor kwam het een paar keer goed in de problemen. Van Dijkuizen: 'We hadden de tweede helft geen aansluiting en zetten geen druk naar voren. We hebben het toen gewoon slecht gedaan. Scheveningen was gevaarlijk met onder meer een bal op de lat. Daar zijn we goed weggekomen.'

Over de koppositie in de derde periode blijft de trainer van Excelsior '31 nog nuchter: 'Ik heb nog niet naar de stand gekeken, maar het komt zo wel mooi samen. We zijn alleen nog niet bezig met die derde periode, want we moeten ons eerst definitief veilig spelen', aldus Van Dijkhuizen kort na de wedstrijd tegen Scheveningen.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Excelsior '31 bovenaan in de derde periode. G.V.V.V., Capelle, Kozakken Boys en Katwijk kwamen in onderlinge wedstrijden niet verder dan een gelijkspel. Excelsior '31 moet nog tegen Barendrecht, DETO en SC Genemuiden.