(samenvatting geplaatst!) Losse flodders Excelsior'31 in schril contrast trefzekere Esajas

Foto bij (samenvatting geplaatst!) Losse flodders Excelsior'31 in schril contrast trefzekere Esajas

(samenvatting geplaatst!) Losse flodders Excelsior'31 in schril contrast trefzekere Esajas

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting van Excelsior'31 TV, met interviews door Leon Simons. De beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis. 



Excelsior’31 onderuit bij Barendrecht 
Bron: klik hier
BARENDRECHT – Excelsior’31 heeft verzuimd goede zaken te doen in de Topklasse. De Rijssenaren verloren op bezoek bij Barendrecht met 4-1.

Excelsior begon goed tegen de nummer zes uit de topklasse. Zo kreeg spits Mahmudov een aantal kansen. Toch was het Barendrecht dat na ruim een half uur profiteerde van de eerste kans. Kort na de pauze maakte Daniël Esajas, ook al maker van de eerste goal, nog twee treffers. Aan de 2-0 ging een grote fout van Excelsior-speler John Lubbers vooraf. De Rijssenaren leken het na rust helemaal kwijt te zijn. 
 
Hoewel Niek Davina in de slotfase wat terugdeed, maakte Excelsior na de pauze een slechte beurt. Barendrecht bepaalde de eindstand op 4-1. Door de nederlaag en het feit dat Scheveningen met 2-1 won van HHC Hardenberg, zakt Excelsior naar de twaalfde plek.
 
Barendrecht – Excelsior’31 4-1 (1-0).
33. Esajas 1-0
54. Esajas 2-0
56. Esajas 3-0
79. Davina 3-1
88. Arslan 4-1

Scheidsrechter W.D. Jansen
Toeschouwers  800
Barendrecht  Mark Zegers, Robbin van Belle, Stefan Kruithof, Julian van Houselt, Bob Vermunt, Laurens Visser (79. Yanick Schults), Joey Jongman, Jeremy Hensen (46. Akin Arslan), Mitchell van Gastel, Daniël Esajas (67. Christian Opschoor), Ivan Almeida
Excelsior '31  Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers (85. Maurice Bartelds), Cenk Uguz, Dennis Rosink, Niek Davina, Robert Wilens, Denis Mahmudov, Andreas David, Dylan Vosskuhler, (81. Jan Borghuis), Marco Aydin (46. Patrick Gerritsen)




Het uitduel tegen Barendrecht was het laatste voor Dennis Rosink, in het tenue van Excelsior'31. Hij maakt de overstap naar de Verenigde Staten, om in de zomerperiode uit te komen voor de Nederlandse enclave van de Houston Dutch Lions.

Zijn overstap naar hoofdklasser Staphorst, voor komend seizoen, komt echter niet in gevaar. 

Bekijk vanaf 12.43min. in de samenvatting van Excelsior'31 TV een uitgebreid interview met Dennis Rosink. 





Excelsior '31 moet weer opnieuw beginnen
Bron: VoZ 
BARENDRECHT - De ene zaterdag in de topklasse is de andere niet. Coach Hans van Dijkhuizen zag zijn Excelsior '31 een reuzestap richting rechtstreeks behoud van het topklasserschap maken via een knappe zege op concurrent Scheveningen. In schril contrast daarmee moest hij in Barendrecht lijdzaam toezien hoe zijn ploeg keihard (4-1) het deksel op de neus kreeg. 

"Wat een tegenvaller, dit komt hard aan." Daarmee zei Van Dijkhuizen geen woord teveel over de opvallend grote nederlaag bij Barendrecht. De verwachting was immers dat Excelsior '31 als in een flow zich deze of de volgende week al veilig zou spelen. Het op basis van voorgaande seizoenen voldoende geachte seizoenstotaal van 35 punten was tot op één punt benaderd.

Doordat dit seizoen de laaggeplaatste ploegen nog opvallend veel punten pakken ligt de lat ondertussen wel een ietsje hoger, namelijk op 38 of 39 punten, maar ook dat leek voor de ploeg in vorm opeens een reëel doel. De zeperd bij Barendrecht en de goede resultaten van de concurrenten doen echter in één week tijd alle euforie in Rijssen weer teniet.  

Van Dijkhuizen: "Waren wij vorige week de grote winnaar, vandaag zijn we de grote verliezer van het weekeinde. Nu gaat het nog heel zwaar worden, ons resten nog twee finales." Excelsior '31 ontmoet nog rechtstreekse concurrent SC Genemuiden en streekgenoot degradant DETO Twenterand. 

Hoe het ook afloopt voor de Rijssenaren, met de veilige haven in zicht ziet Van Dijkhuizen terug op een curieus seizoen waarin hij zijn ploeg vanuit geslagen positie alsnog aan het voetballen kreeg. Werd de eerste periode na liefst acht nederlagen en slechts vier punten nog afgesloten met de één na laatste plaats, in de tweede periode ging het al een stuk beter en in de derde periode stond Excelsior '31 na zeven wedstrijden bovenaan, het bewijs dat de ploeg wel degelijk tot goed en effectief voetbal in staat is.

Het bezoek aan het voor de prijzen uitgespeelde Barendrecht werd vanuit het Rijssense kamp met vertrouwen tegemoet gezien. Bekend was dat Barendrecht-coach Jack van den Berg een aantal vaste waarden niet kon inzetten wegens blessures en schorsingen. Voorin zou onder andere Marwin Richard niet spelen en Christian Opschoor evenmin, op het middenveld ontbrak Ramon Salaz en achterin het centrale duo Stanley Husen en Jeffrey Aarts. 

In het eerste halfuur van de wedstrijd leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor de Rijssenaren. Na een aftastend begin greep Excelsior '31 het initiatief. Denis Mahmudov kreeg een paar dotten van kansen maar had of zijn vizier niet scherp genoeg staan, of vond doelman Mark Zegers op zijn weg. De voorsprong voor Excelsior '31 leek een kwestie van tijd, maar daar stak de 19-jarige Daniël Esajas namens Barendrecht eigenhandig een stokje voor.

Bij zo'n beetje de eerste dreigende aanval van Barendrecht omspeelde de vervanger van Marwin Richard zijn directe tegenstander alsof die er niet stond. De daarop volgende zuiver in de hoek geplaatste bal bracht Barendrecht vanuit het niets op 1-0.

Voor het spelbeeld maakte het weinig uit. Excelsior 31 bleef de bovenliggende partij. Verzorgd opbouwen was en bleef het devies, met Dylan Vosskuhler op linksachter in een opvallende rol en vanaf het middenveld nadrukkelijk ook Cenk Uguz en Niek Davina. Ook Marco Aydin liet zich op het middenveld en voorin nadrukkelijk zien, maar dat bleek later niet naar tevredenheid van Van Dijkhuizen geweest te zijn. Dijkhuizen wisselde Aydin in de rust voor Patrick Gerritsen:

"Marco had goede acties, zeker, maar het ging naar mijn smaak ook vaak niet goed." In de spits kwam Robert Wilens nauwelijks in het stuk voor. Topscorer Mahmudov viel wel op door zijn inzet en technisch fraaie acties, maar hij liet het afweten waar het op afmaken aankwam.

Zou het dan in de tweede helft alsnog goed komen voor Excelsior '31? Het leek er zowaar even op, want ook met de strakke wind pal tegen pakten de bezoekers direct weer het overwicht. Nog binnen het kwartier echter was het weer de jonge Esajas die aan alle Rijssense aspiraties een einde maakte. In een tijdspanne van nog geen drie minuten vestigde Esajas definitief zijn naam als doelpuntenmaker, voor zover dit nog niet bekend mocht zijn.

Esajas kreeg later zijn publiekswissel en Excelsior '31 worstelde zich geslagen naar het eindsignaal. Barendrecht geloofde het verder wel, de bezoekers mochten ver opkomen. De geboden ruimte was echter nog steeds niet aan Mahmudov besteed, al had hij ook een keer pech toe een vlammend schot via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiterde.

Tien minuten voor tijd bracht Niek Davina de spanning nog terug, doordat zijn doelpoging van afstand doelman Mark Zegers te machtig was (3-1). Het tempo ging omhoog, maar geheel in stijl met het totale wedstrijdbeeld had Barendrecht even later aan een enkele mogelijkheid genoeg om de tegenstander eronder te houden. Deze keer was het invaller Akin Arslan die zich doeltreffend toonde (4-1).

Van den Berg gaf grif toe dat de winst van zijn team niet helemaal in overeenstemming was met de veldverhouding:"Ik kan het beste zeggen dat het deze keer bepaald niet tegenzat. Al is het natuurlijk wel zo dat de ploeg die de meeste doelpunten maakt het altijd verdient om te winnen, zo is het spel nu eenmaal. Voor de zoveelste keer dit seizoen moest ik flink schuiven met mijn opstelling. Binnen dat gegeven moet ik zeggen dat de jongens die er nu stonden het goed hebben gedaan. Ons doel is om ons seizoen af te sluiten met een plaats bij de eerste vijf. Dan blijven we keurig in lijn met de positie die we het gehele seizoen hebben gehad."

Van Dijkhuizen schudde ondertussen manmoedig zijn hoofd: "In de rust zei ik het al tegen de jongens, dat we best aardig speelden maar slecht verdedigden. Wij verliezen de wedstrijd door een paar verdedigingsfouten en hadden daarbij de pech dat Barendrecht vandaag dodelijk effectief was. Welk elftal krijgt maar vier kansen en schiet ze er alle vier in?" De lange busreis terug naar Rijssen wachtte. Een kwestie van uithuilen. Over twee weken komt het er thuis tegen SC Genemuiden weer echt op aan.

De inzet: welke oostelijke topklasser speelt zich rechtstreeks veilig en welke moet de nacompetitie in? Het knotsgekke van de jaargang 2012-2013 is dat deze vraag veel te simpel gesteld is, want ook in Gouda, Scheveningen en Bunschoten-Spakenburg wordt hevig gehoopt en gevreesd.

Tekst: Jakob Kos

Kalender icoon zondag 21 april 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers