Excelsior'31 2 maakt gehakt van hoog geklasseerde Zwaluwen (7-2)

Foto bij Excelsior'31 2 maakt gehakt van hoog geklasseerde Zwaluwen (7-2)

Zaterdag stond de wedstrijd tegen SVZW 2 op het programma. Na vorige week een onnodige nederlaag te hebben geleden tegen Lelystad 2, hadden we de mogelijkheid om dat vandaag goed te maken. En wat is nou mooier om het in een ‘derby’ te laten zien.

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp

Opstelling Excelsior'31 2
Patrick Loohuis, Robin Schär, Gert-jan Schultink, Johan Wessels, Kevin Troost, Reno Timmerman, Maarten Smit, Marco Hopman, Marco ten Bolscher, Jelte v.d. Berg, Frank Averesch (A1).
Wissels: Mohammed Ali, Coen Vloedgraven (A1)

Verslag door Reno Timmerman
Met prima voetbalweer en veel publiek wisten we wat ons te doen stond, vanaf de 1e minuut vol gaan voor de overwinning! Deze insteek was de gehele 1e helft duidelijk zichtbaar. De eerste 45 minuten waren erg sterk, en werd SVZW helemaal weggespeeld.

De 1-0 ontstond na een goeie dieptebal van Robin, waarna Marco Hopman de bal tegen de touwen werkte. De 2-0 kwam op de naam van Frank, die de bal goed binnen werkte na voorbereidend werk van Marco ten Bolscher. De 3-0 was van Marco ten Bolscher, die goed reageerde na een afgeketste bal uit een vrije trap van Frank. Na deze fase werd het iets minder, en kwamen we te veel in de duels terecht, echter leidde dit niet tot gevaar aan de kant van SVZW.

Na iets meer dan een half uur scoorde Marco Hopman zijn 2e van de middag na wederom goed voorbereidend werk van Frank, die met een strakke voorzet Marco Hopman bediende, hij omspeelde zijn tegenstander, en schoot met links raak, 4-0. Even voor rust was het ook Marco ten Bolscher zijn 2e  van de middag, na een prima 1-2’tje met Jelte scoorde hij de 5-0, dit was tevens de ruststand.

In de rust werd aangegeven dat we op de zelfde manier door moesten gaan en dat we duels moesten vermijden, dit omdat de agressie duidelijk zichtbaar was aan de kant van SVZW.

De 2e helft begon rustig, het bleef bij veel balbezit aan onze kant, maar er werd weinig gecreëerd. Na 10 minuten in de 2e helft scoorde Frank Averesch op schitterende wijze de 6-0, Maarten speelde de bal uit een korte corner naar Frank, die de bal in de verre kruising krulde.

Na de 6-0 werd het spel minder en scoorde zowaar SVZW een doelpunt, na miscommunicatie tussen Patrick en Maarten schoot de aanvaller van SVZW de bal binnen, 6-1. Een kwartier voor het einde scoorde Marco ten Bolscher zijn 3e van de middag, na een assist van Marco Hopman.

Enkele minuten voor het einde was het SVZW dat voor de 2e keer scoorde na een prima genomen vrije trap. Eindstand 7-2.

Al met al een prima wedstrijd, waarin we voornamelijk in de 1e helft erg sterk speelden, volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma, dit maal treden wij aan tegen WHC 2.

Tot slot feliciteren wij Sparta Nijkerk 2 met het behalen van het kampioenschap.