Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen spectaculaire derby tegen Jong Eagles/Markt 19

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen spectaculaire derby tegen Jong Eagles/Markt 19

Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen spectaculaire derby tegen Jong Eagles/Markt 19

Samenvatting Excelsior'31 1 - Jong Eagles/Markt 19 1, met dank aan Multi-video.nl

Gisteravond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 1 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Jong Eagles/Markt 19 1 met 7-5 gewonnen. Door deze overwinning is Excelsior’31 op de tweede plek geëindigd in de Hoofdklasse F. Gezien het feit dat het zich vorig jaar nog op de laatste speeldag veilig moest spelen, is dit een prestatie van formaat, waarbij de rol van trainer John Baas en de technische commissie niet mag worden onderschat. Doordat Excelsior’31 ook de derde periode heeft gewonnen, kan het zich nu gaan opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de Topklasse af te dwingen.

Wegens de ‘late’ absentie van de verdedigers Gilano Samangoen en Sander Kwintenberg (beiden ziek), speelde Excelsior’31 met twee wissels. Doordat trainer John Baas (cursus KNVB) en Alidus ter Harmsel (droeve familieomstandigheden) afwezig waren, stond de coach van het tweede team Ichtus Rahanra deze wedstrijd aan het roer. Het schokeffect was direct merkbaar; Excelsior’31 schoot als een komeet uit de startblokken en binnen een kwartier stond het al 4-0 door doelpunten van Arnoud ‘Bony’ Baan (2x), Gerald Keizer en een eigen doelpunt. Jong Eagles/Markt 19 liet echter zien waarom het toch een angstgegner is en bij de rust was het alweer 4-3. De uitwedstrijd in Oldenzaal was op 6-6 geëindigd en dit had het deze avond ook zomaar kunnen worden. Bij een 6-5 stand gaf de scheidsrechter echter geen strafschop aan de Jong Eagles/Markt 19 en counterde Excelsior’31 nog maar eens en was het Henk Lankamp die de verlossende 7-5 aantekende.

Nadat de selectie van Excelsior’31 komende week het koningslied zal aanheffen, zal er een trainingsweek volgen in aanloop naar de nacompetitie. Om via deze weg promotie af te dwingen naar de Topklasse, zal er eerst met twee tegenstanders uit de Hoofdklasse moeten worden afgerekend middels een uit-en thuiswedstrijd, om vervolgens de finale te spelen op neutraal terrein tegen de herkanser uit de Topklasse of een andere Hoofdklasser. Over de exacte data van de wedstrijden wordt u via de site van Excelsior’31 op de hoogte gehouden.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 4x, Gerald Keizer 1x, Henk Lankamp 1x, eigen doelpunt Guus Scheuten (Jong Eagles/Markt 19)

Selectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Harmen van de Maat, Agassi Daneljan, Maarten Postma, Harmen van der Maat, Arnoud Baan.
Coach: Ichtus Rahanra
 

Kalender icoon vrijdag 26 april 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers