Excelsior'31 2 maakt gehakt van WHC (8-0)

Foto bij Excelsior'31 2 maakt gehakt van WHC  (8-0)

Excelsior’31 2 overloopt in de eerste heft WHC 2 8-0 (rust 7-0)

Opstelling Excelsior'31 2:
Jody, Robbin, Gert-Jan, Johan (mootje 45), Kevin, Reno, Marco H, Jelte, Maarten, Marco t B, Yorrick

Samenvatting Excelsior'31 2 - WHC 2, met dank aan Jan NIjkamp

Zaterdag stond WHC 2 uit Wezep op de agenda, voor Excelsior'31 2. Whc dat 1 na laatste staat op de ranglijst, en misschien nog een sprankje hoop zou kunnen hebben op het halen van de nacompetitie, werd in de eerste helft volledig overklast door de mannen van rood en wit.

We begonnen niet al te sterk aan de wedstrijd. Whc was wat sterker in de duels en stond het wat beter dan bij Excelsior. Totdat we eigenlijk met een beetje geluk op een 1-0 voorsprong kwamen door een vlijmscherpe counter. Robbin werkte de bal naar voren waar Marco hem oppikte. Yorrick die goed mee liep kreeg de bal goed van Marco in de loop aangespeeld en kon zo door op de keeper om de bal in de lange hoek te plaatsen 1-0. Dit bleek de ommekeer.

Het spelletje dat in de eerste helft tegen zwaluwen werd gespeeld (7-2) werd nu ook weer gespeeld. Whc kwam hierdoor er nauwelijks meer aan te pas. Niet al te lang daarna kwam de 2-0 al op het scorebord. Maarten die met een buiten kantje rechts bal panklaar voor Kevin legt en daarmee 1 op 1 met de keeper komt, tikt de bal naar rechts waar Marco H als de kippen erbij is om de bal in het lege doel te lopen.

De 3-0 mocht er ook wel wezen. Jelte speelde na de op dat moment functionerende spit Kevin die de bal in keer door speelt in de loop van de toch graag opkomende back Robbin S. Deze man wiens vriendin ook nog langs de lijn stond(zie samenvatting Jan Multi video op 1:03 min (de rechter)), legt de bal breed op de meelopende Marco t B die daardoor de bal in het lege doel kon schuiven.

De 4-0 was een fout van Whc die genadeloos word afgestraft. De keeper van Whc dacht even de rechts back in te spelen maar zag daarbij de goed spelende Maarten over het hoofd. Hij onderschept de bal legt direct breed op Marco t B die daarmee vrij voor de keeper staat. Dit buitenkansje hoef je Marco niet te geven. Hij schuift de bal met zen verkeerde been langs de keeper in de lange hoek en daarmee is de 4-0 een feit.

Niet heel lang daarna moet de keeper alweer de bal uit het net vissen. Na wederom goed combinatie voetbal mag Marco H die de bal van Maarten krijgt uit een vrij lastige hoek binnenschieten 5-0.  Niet lang daarna ligt de zesde bal alweer in het netje van de keeper. Jelte die met een goede pas Maarten bediend, die de keeper omspeeld en zo de 6-0 tegen de touwen schiet.

Ook de 7-0 nam Maarten voor zijn rekening, dat was ook de ruststand.

Na de rust gebeurde er niet bijzonder veel. Op de fantastische bal van Reno (look a like Rooney-van Persie) na. Marco H scoort na een met gevoel gegeven lange bal van Reno de 8-0 en dat is ook tevens de eindstand. Al met al een goede eerste helft. En een verplicht uit gevoetbalde tweede helft.

p.s. Merkwaardig! Jan MultiVideo mist de 7-0 in de samenvatting!