Excelsior'31 C1 dik verdiende kampioen van de Hoofdklasse

Foto bij Excelsior'31 C1 dik verdiende kampioen van de Hoofdklasse

Excelsior’31 C1 is afgelopen zaterdag op miraculeuze wijze kampioen geworden van de hoofdklasse! Met een 1-0 rust stand in het voordeel van Victoria’28 C1 maar een man extra trokken we de stand in de aller laatste minuut gelijk door een kop goal van aanvoerder Mathijs Seppenwoolde 1-1. Doordat Excelsior’31 C1 aan een punt voldoende had is het kampioenschap binnen!

Na een goede wedstrijd bespreking rond de klok van 10:30 uur vertrokken we om 11:00 uur vol goede moed richting Enschede voor de kampioenswedstrijd. Doordat het verschil tussen beide elftallen maar 1 punt bedroeg, konden beiden teams zaterdag kampioen worden.

Bij opkomst op het veld was dit duidelijk te zien! Victoria’28 wist een fantastische sfeer rondom de wedstrijd te creeren met veel fakkels, harde knallen en ander vuurwerk. Excelsior’31 C1 was hier duidelijk het minst van onder de indruk. Al snel wisten we middels een goede aanval via Jasper Veltkamp gevaarlijk te worden, echter werd de 2 tegen 1 situatie niet goed uitgespeeld.

We hoefden gelukkig niet lang te wachten op de volgende kans, na goed druk zetten van Yilber Haverlag verslikte de achterhoede van Victoria’28 C1 zich in de snelheid van de rappe buitenspeler, jammer genoeg was zijn aanname niet goed genoeg waardoor de bal voor zijn voeten werd weg geplukt door de goed uitkomende doelman.

De storm van Excelsior ging liggen waarna Victoria meer in de wedstrijd kwam. Met name via hun nr. 10 en aanvoerder wisten ze gevaarlijk te worden, echter resulteerde dit niet in directe kansen. Later wisten ze goed door te komen over de linker kant maar was de voortzetting niet goed genoeg om gevaarlijk te worden, ook een vrije trap vanaf de zijkant werd makkelijk gevangen door onze keeper Frank Beltman.

Aan de andere kant wisten we er wederom goed uit te komen en waren we het dichtst bij de 0-1, maar helaas belande het geplaatste schot van Yilber op de buitenkant paal. Na een fase waarbij het wedstrijdbeeld meer en meer een schaakwedstrijd werd. Gebeurde er een merkwaardige actie van de aanvoerder van Victoria door te gaan na trappen op Stijn Beverdam.

De enige straf die hier op staat is natuurlijk de rode kaart, die dan ook getrokken werd door de scheidsrechter. Direct hierop wisten we gevaarlijk te worden, maar wederom de uitstekende keeper van Victoria was weer op tijd uit zijn doel.

Totaal onverwacht viel vlak voor rust de 1-0 voor Victoria, een vrije trap iets over de middenlijn werd niet goed weg gewerkt waardoor die via Jesse Beltman achter Frank Beltman het doel in rolde, met 10 man kwam Victoria dus op een 1-0 voorsprong, met deze tussenstand zochten beiden teams ook de kleedkamer op.

Vol goede moed trokken de mannen van de C1 het veld weer op, nog 1x keer alles geven om niet met lege handen te staan. Doordat Victoria voor rust met 10 man kwam te staan wisten we dat het wedstrijdbeeld totaal zou veranderen.

Excelsior’31 C1 had veel balbezit maar kansen wist het niet te creëren. Na 10 minuten werd er al snel doorgeschoven en met een extra aanvaller gespeeld. Maar ook met deze extra aanvaller kwamen er niet bijster veel kansen. Tussendoor bleef de tijd gewoon door tikken.

Mathijs Seppenwoolde werd met zijn lengte ook naar voren gestuurd om iets te gaan ’forceren’, echter wisten we maar weinig ballen bij hem te brengen en werd het spel slechter.
De laatste minuten braken aan en Jasper werd aan de rechterkant weg gestuurd, zijn tegenstander wou de bal over achterlijn laten lopen en de bal afschermen, echter deed hij dit veel te overdreven waardoor de scheidsrechter een vrije trap gaf.

Met de wetenschap dat dit wel eens de laatste kans kon zijn voor het kampioenschap werden alle troepen naar voren gedirigeerd. De vrije trap van Mark van Pijkeren was strak en ging richting de 2e paal, doordat er veel beweging naar de 1e paal was kwam Mathijs Seppenwoolde (de langste van allemaal) volkomen vrij te staan en wist hij beheerst binnen te koppen, 1-1.

Alle spelers inclusief staf waren uitzinnig van vreugde, iedereen wist dat dit het doelpunt was waarmee Excelsior’31 C1 het kampioenschap binnen zou halen. Het fluitsignaal van de scheidsrechter kwam niet veel later, en het feest kon los gaan: Excelsior’31 C1 is kampioen!

Na veel feesten op het veld, werd de champagne ontkurkt, de trainer moest onder de douche en buiten was een grimmig sfeertje, dit deerde ons niets want wij waren ein-de-lijk kampioen.

We zijn later snel de auto in gestapt omdat we tijdens de rust van de wedstrijd Excelsior’31 1 – SC Genemuiden 1 gehuldigd konden worden. Met een fantastische ambiance werden de spelers op een geweldige manier onthaald op het hoofdveld door de trouwe supporters van het 1e elftal.

Na een patatje en een snack klommen we na de wedstrijd van het 1e op de truck die geregeld was, en waarmee we door de straten van Rijssen zijn gegaan, iedereen moest tenslotte weten dat de C1 kampioen was geworden, en ze hebben het geweten! Met luid getoeter, veel gezang en muziek reden we door Rijssen heen.

Bij terugkomst werden we fantastisch ontvangen door de supporters die nog op het terras zaten. In één woord: fan-tas-tisch!

We willen dan ook iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het kampioenschap van de C1.

Tevens feliciteren wij het 1e elftal met handhaving in de Topklasse.