Duel Excelsior'31 2 - Sparta Nijkerk 2 om des keizers baard eindigt in 2-2

Foto bij Duel Excelsior'31 2 - Sparta Nijkerk 2 om des keizers baard eindigt in 2-2

Klik hier voor de samenvatting van Jan Nijkamp (Multivideo) .

Excelsior'31 2 en kampioen Sparta Nijkerk 2 hebben het duel op Hemelvaarts(mid)dag in een 2-2 gelijk spel afgesloten. Voor rust was de thuisploeg de bovenliggende partij, na de thee waren de bezoekers heer en meester.

Sparta Nijkerk 2 begint a.s. zaterdag aan de race om het landskampioenschap voor reserveteams. Logisch dat de oranje/zwarten niet voluit gingen. Al moet (nogmaals) gezegd dat men na rust bepaald uit een ander vaatje tapte, dan er vóór.

Excelsior'31 2, de ploeg van de scheidende coach Fethi Ozerdogan (hij vertrekt naar de v.v. Nunspeet en wordt assistent-trainer bij het 1e elftal), is reeds in het bezit van een periodetitel en speelde (net als de bezoekers) al evenmin voluit.

Oftewel. in theorie een duel om de spreekwoordelijke eer, maar in de praktijk om des keizers baard.

Voor Excelsior'31 2 scoorden Yorick Calkhoven en Robin Schär.

Het duel tegen Sparta Nijkerk 2 was het laatste voor Maarten Smit, in de clubkleuren van Excelsior'31. Hij maakt de overstap naar zaterdag 1e klasser DOS'37.

Langs deze weg wensen wij Sparta Nijkerk 2 veel succes in de strijd om het landskampioenschap voor reserveteams, te beginnen a.s. zaterdag tegen s.v. Urk 2.

Excelsior'31 2 sluit seizoen af met 3e stek op de ranglijst
Excelsior'31 2 - Sparta Nijkerk 2 2-2 (1-1)
Opstelling Excelsior’31 2:
Ruud Hofhuis, Robin Schär, Gertjan Schultink, Reno Timmerman, Kevin Troost, Yorick Calkhoven, Stephen Jansen, Maarten Smit, Marco ten Bolscher, Jelte van der Berg, Marco Hopman

Wissels: Frank Averesch, Kevin Jansen, Gertjan Wilbers, Jeroen Tuute

verslag door Robin Schär
Hemelvaartsdag stond de wedstrijd tegen de kampioen Sparta Nijkerk op het spel. Wij konden nog tweede worden in de competitie, maar dan moest er wel gewonnen worden en moest Barneveld punten verspelen. Dit gebeurde helaas niet, het eindigde in 2-2.

We begonnen erg matig aan de wedstrijd. Het spel van de afgelopen weken was niet terug te zien en er was veel gemopper op elkaar. Daardoor ging er veel mis, maar ondanks dat kwamen we toch op een voorsprong. Yorick had de bal rond de zestien meter en wist met een hard schot de keeper te verschalken, 1-0.

Ook na het doelpunt van ons bleef het erg slordig. De tegenstander, die overigens met veel wisselspelers begon, kwam beter in het spel en kreeg een aantal kleine kansjes. Tot doelpunten leidde dit niet.

Vlak voor rust kregen we nog een goede kans om de score te vergroten, alleen werd deze goal afgekeurd doordat Marco buitenspel stond. Daardoor gingen met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de rust werd verteld dat we meer inzet moesten tonen en de kansen te benutten die we kregen. Toch begonnen we, net zoals de eerste helft, weer zeer matig aan de tweede helft. Veel balverlies aan onze kant en heel vaak schakelde we niet om na balverlies. De tegenstander kreeg daardoor meer vertrouwen.

Niet geheel onverwachts kwam toen de 1-1. De linksbuiten kwam door aan de buitenkant en wist met een pass de spits te bereiken. Deze kapte Gertjan goed uit en wist met een bekeken schot Ruud te passeren, 1-1.

Niet heel veel later viel ook de 1-2. De spits van hen werd in stelling gezet en wist wederom te scoren. Voor ons was de taak om zo snel mogelijk te scoren, om zo nog kans te maken op die tweede plek.

In de 80 minuut kregen we een vrije trap rond zestien meter en Robin wist deze goed te benutten. Helaas was deze goal te laat en wisten we de wedstrijd niet meer winnend af te sluiten.

Zo kwam er een eind aan het seizoen, waarin we hebben laten zien dat we heel goed kunnen voetballen met zo’n jong team. Tot volgende seizoen!