Excelsior'31 E1 overtuigende kampioen van de Hoofdklasse

Foto bij Excelsior'31 E1 overtuigende kampioen van de Hoofdklasse

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting (en sfeerimpressie) van het duel, op Excelsior'31 TV.

Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews (met Ninos Baysoy, Renze Goorman en Emilio Solino Overmars) door Bert Bosschers.

Zaterdag is E1 van Excelsior’31 kampioen geworden in de hoofdklasse. De laatste wedstrijd van de competitie moesten de jongens van E1 het opnemen tegen Sc Deventer E1. In onze vorige ontmoeting in Deventer ging het toch vrij moeizaam, die wedstrijd werd toen in de laatste minuut gewonnen door een doelpunt van Stan ter Haar.

We hadden dus vooraf het gevoel dat het toch moeilijk zou kunnen worden, maar als wij “ons spel” spelen dan waren we er van overtuigd dat we zouden winnen. We moesten ook wel, want als wij zouden verliezen, dan zou Markelo volgende week kampioen kunnen worden bij winst op Sv Twello (FC Twente).

Opstelling Excelsior'31 E1:
Renze Goorman, Rick Breukink, Ruben Middag, Emilio Solino Overmars, Tycho Hazewinkel, Simon Seppenwoolde, Ricardo Klaver.
Wissels: Marik Bosch en Stan ter Haar

Om 10:00 uur was het moment dat beide teams het veld opliepen met op de achtergrond vuurwerk dat de lucht werd ingeschoten. Excelsior ’31 E1 was hierdoor het minst van onder de indruk. Wij begonnen goed aan de wedstrijd en we lieten vrij vlot de bal rondgaan. Het snel handelen is dan ook punt waar wij het hele seizoen aan hebben gewerkt. We beloonden ons zelf met een doelpunt, de 1-0 kwam op naam van Simon Seppenwoolde.

3 minuten later was het al 4-0 en was de spanning er al duidelijk vanaf. Doelpuntenmakers van de 2-0, 3-0 en 4-0 waren Ricardo Klaver (2 keer) en Tycho Hazewinkel (1 keer). In de 9e en 12e minuut was het Simon Seppenwoolde die aantekende voor de 5-0 en 6-0. We speelden vrij dominant en hadden duidelijk plezier in het spelletje en er werden een aantal mooie doelpunten gemaakt.

In de 14e minuut maakte Rick Breukink een klein foutje die gelijk werd afgestraft door de spits van Sc Deventer 6-1. Paar minuten later was het Stan ter Haar die de 7-1 binnenschoot. Nog voor rust was het Ricardo Klaver die de 8-1 en 9-1 binnenschoot. Dit was de score na 25 minuten (rust).

In de rust werd aangegeven dat de klus nu wel geklaard was en dat we de tweede helft zo door zouden moeten spelen. Het zou mooi zijn om de tweede helft ook zo goed te spelen als in de eerste helft om de toeschouwers te verwennen met mooie doelpunten, maar helaas gebeurde dit niet. We waren wat gemakzuchtiger geworden en we gingen wat vaker voor eigen succes. Hierdoor zijn er niet veel doelpunten gevallen in de tweede helft.

10 minuten voor tijd was het Sc Deventer die een mooi aanval hadden opgezet en de 9-2 hadden gemaakt. Uiteindelijk is het 11-2 geworden. De 10-2 werd gemaakt door Simon Seppenwoolde en de 11-2 werd gemaakt door Rick Breukink die tot nu toe nog niet had gescoord in deze competitie. Hierdoor was het feest compleet. Niet veel later floot de prima fluitende scheidsrechter af en was dan eindelijk het moment dat Excelsior’31 E1 kampioen is geworden in de hoofdklasse.

Dit werd uiteraard gevierd met bloemen, champagne en de familieleden die deze wedstrijd hadden bijgewoond. Vooraf hadden de spelers niet verwacht dat we kampioen zouden worden, omdat o.a. FC Twente (SV Twello) ook bij ons in de competitie zit. Dat we uiteindelijk ook kampioen zijn geworden is een verdienste van de jongens zelf, omdat de jongens zelf beter zijn geworden in hun voetbal kwaliteiten.

Uiteindelijk hebben we er een mooi feest van gemaakt met zijn allen. We zijn op de platte wagen geweest en hebben heel Rijssen laten weten dat wij kampioen zijn geworden. Als trainer wil ik de personen die actief bezig zijn binnen de club (TC) bedanken die goed bezig zijn met het selecteren van de jeugd, daarnaast de rest van de begeleiding van E1 Frank Averesch en Martijn Dennekamp. Ten slotte wil ik de ouders van de spelers van E1 bedanken, die ook altijd klaar stonden voor hun zonen.

Ten slotte wil ik de spelers (Emilio Solino Overmars, Simon Seppenwoolde en Stan ter Haar) die vertrekken naar FC Twente veel succes wensen en hopen dat jullie er een mooi seizoen van mogen maken.