Niets minder dan een overwinning telt voor Excelsior'31 3 (2e Pinksterdag)

Foto bij Niets minder dan een overwinning telt voor Excelsior'31 3 (2e Pinksterdag)

ASC'62 2 - Excelsior'31 3 1-0 (1-0)

Opstelling Excelsior’31 3:
Ruud Hofhuis (k), Mark Seppenwoolde, Arjan Schooten, Niek Bakker, Danny Schoenmaker, Gerwin Immink, Mats Knol (85. Theun Brandriet), Simon Kool (75. Laurens Harbers),
Gertjan Wilbers, Frank Averesch en Stephen Jansen

Zaterdag was voor Excelsior’31 3 de eerste 1e p/d wedstrijd, tegen Asc’62 2, in  Dalfsen. Het enige wat we van ze wisten was dat ze derde zijn geworden en een periodetitel hadden gepakt in de 2e klasse D.

Net als vorige week tegen Be Quick 2 (2-4 winst) startten we met drie jongens van A1. De eerste tien minuten waren van beide kanten wat rommelig met veel balverlies van beide partijen.

Daarna kwamen we wat beter in de wedstrijd en begonnen redelijk te voetballen en wonnen ook veel duels. Ondanks het overwicht was het Asc’62 dat na twintig minuten de beste kans kreeg, maar het schot vanaf rechts ging via de buitenkant van de paal naast.

We bleven wat voetbal betreft wel de bovenliggende party maar behalve een paar pogingen van afstand  en een kopbal van Mark op de paal,werden we niet echt gevaarlijk.

Frank Averesch kreeg na half uur spelen wel een dot van een kans maar alleen voor de keeper stiftte hij de bal rakelings over het doel. Met name via onze linkerkant kwamen we nog wel een paar keer goed door maar het vervolg kon de uitstekende doelman ASC vrij simpel uit de lucht pakken.

Vanaf rechts kwam er vlak voor rust nog een goeie voorzet van Frank maar Arjan Schooten kreeg bij de tweede paal de bal  niet in het doel. Na 42 minuten kreeg Asc’62 een vrije trap op een metertje of dertig en deze werd op een fantastische manier in de kruising geschoten, 1-0

Na rust een beetje hetzelfde spelbeeld. Wij beter wat voetbal betreft maar Asc’62 bleef dreigend met enkele snelle uitvallen. Na één van die uitvallen werd de bal zelfs tegen de kruising geschoten en mochten van geluk spreken dat geen 2-0 werd.

We bleven jagen op de gelijkmaker maar de scherpte voorin ontbrak en ook bleven we volharden in hoge voorzetten maar die bleven een makkelijke prooi voor de keeper. Het voetbal van ons werd er ook niet beter op en gingen weer te vaak met de lange bal werken.

Hun verdediging, het beste deel van de ploeg, stond goed en kon vrij simpel overeind blijven. We bleven het wel proberen van afstand maar de meeste schoten  ging naast of over het doel.

De enige grote kans kreeg Gertjan Wilbers, maar na een ongelukkige handsbal werd de goal die hij daarna maakte terecht afgekeurd door de prima leidende scheidsrechter.

2e Pinksterdag moeten we met twee doelpunten verschil winnen om door te gaan. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op het hoofdveld op sportpark De Koerbelt.