Verdienstelijke 2e plek Excelsior'31 E1 bij kampioenenbal in Apeldoorn

Foto bij Verdienstelijke 2e plek Excelsior'31 E1 bij kampioenenbal in Apeldoorn

Verdienstelijke 2e plek Excelsior'31 E1 bij kampioenenbal in Apeldoorn

Toernooi van districtskampioenen, op het complex van Robur et Velocitas (Apeldoorn):



* Excelsior'31 E1 - v.v. Nunspeet E1, 103 foto's

* Excelsior'31 E1 - HHC Hardenberg E1, 100 foto's

* Excelsior'31 E1 - NEC E1 (amateurs), 45 foto's 



Verslag door E1 coach Ninos Baysoy 
Zaterdag was dan eindelijk zo ver voor Excelsior’31 E1. Nadat we kampioen waren geworden in de hoofklasse, was het onze taak om te zien of we algeheel kampioen konden worden, met als tegenstanders teams die eveneens kampioen waren geworden in de Hoofdklasse, van hun district.

Rond kwart over 10 was dan de loting bij Robur et Velocitas en onze aanvoerder Renze Goorman lootte ons bij Nunspeet en HHC Hardenberg (poule B). In poule A zaten: Quick’20, NEC Nijmegen, Sc Bemmel en DVS’33.

Na de loting kreeg iedereen de tijd om een fatsoenlijke warming-up te doen, zodat we ons gereed konden maken voor de eerste wedstrijd tegen Nunspeet. 

1e wedstrijd: Excelsior’31 E1 – Nunspeet E1

Opstelling Excelsior'31 E1:
Renze Goorman (k), Ruben Middag, Rick Breukink, Emilio Solino Overmars, Tycho Hazewinkel, Stan ter Haar en Ricardo Klaver. In de wissel: Simon Seppenwoolde en Marik Bosch.

We zijn sterk begonnen aan de wedstrijd tegen Nunspeet. Van te voren hadden we aangegeven dat alles wat sneller moest, omdat we tegen betere tegenstanders spelen. Vooral de omschakeling van aanval naar verdedigen moest sneller gebeuren.

Na ongeveer 8 minuten te hebben gespeeld was het Ricardo Klaver die aantekende voor de 1-0. We speelden dominant en Nunspeet kwam maar niet in hun spel en dit leidde tot enige frustratie bij de trainers en spelers van Nunspeet. Wij antwoordden met verzorgd voetbal en de ingevallen Simon Seppenwoolde bracht de stand tot 2-0. Hierna werd het wat grimmiger.

Nunspeet, dat veel raakte behalve de bal, probeerde ons uit het spel te halen. Doordat wij niet in hun spel meegingen en onze voeten en verstand het werk lieten doen was het Emilio Solino Overmars die de eindstand op 3-0 had gezet.

Conclusie: een prima wedstrijd gespeeld, redelijk hoog tempo en 3 doelpunten binnen 25 minuten tegen een kampioen van een andere hoofdklasse. Prima prestatie.

2e wedstrijd: Excelsior’31 E1 – HHC Hardenberg

Opstelling Excelsior'31 E1:
Renze Goorman (k), Rick Breukink, Marik Bosch, Emilio Solino Overmars, Stan ter Haar, Simon Seppenwoolde en Tycho Hazewinkel. In de wissel: Ricardo Klaver en Ruben Middag.

Met nog 1 wedstrijd te gaan moesten we het opnemen tegen HHC Hardenberg, dat kampioen is geworden in de hoofdklasse waar E2 ook in zat. Daardoor waren we van informatie voorzien. Dit was vergeleken met de eerste wedstrijd een wat mindere, we speelden niet op ons best en het tempo was niet al te hoog.

Desondanks wonnen we deze pot met 4-0 met 4 verschillende doelpuntenmakers: Simon Seppenwoolde 1-0, Emilio Solino Overmars 2-0, Tycho Hazewinkel 3-0 en Stan ter Haar 4-0.

Dit betekende dat we 1e waren geworden in poule B en de finale mochten spelen tegen SC NEC Nijmegen, dat 1e was geworden in poule A.  Wanneer we deze wedstrijd zouden winnen dan waren we kampioen van heel de regio Oost.

Finale: Excelsior’31 E1 – NEC Nijmegen E1

Opstelling Excelsior'31 E1:
Renze Goorman (k), Ruben Middag, Marik Bosch, Emilio Solino Overmars, Stan ter Haar, Simon Seppenwoolde en Ricardo Klaver. In de wissel: Tycho Hazewinkel en Rick Breukink

Tussen de finale en onze laatste poulewedstrijd zat maar 10 minuten rust en NEC dat al wat langer op adem was gekomen startte wat fitter aan de wedstrijd. Desondanks was het Excelsior’31 E1 dat het meeste balbezit had in deze finale en in de beginfase nog een aantal goede mogelijkheden had gecreëerd.

We wisten dat we zeker kans maakten om ook hier kampioen te kunnen worden. We deden ons zelf te kort door de mogelijkheden / kansen niet te benutten. NEC, dat snel kon omschakelen van verdedigen naar aanvallen, creëerde een aantal counterkansen. We wistten dat we snel moesten omschakelen en druk moesten houden op de bal.

NEC, dat wat meer in de wedstrijd groeide, kwam op voorsprong via de lange bal die zij steeds hanteerden, 0-1. Na deze goal konden we geen karakter tonen en al snel viel de 0-2 voor NEC en het geloof was bij ons weg. Uiteindelijk is het 0-4 geworden en is NEC Nijmegen de kampioen van de hoofdklasse van de regio Oost.

Ik denk dat wij als club en begeleiding zeer trots mogen wezen dat we 2e zijn geworden bij dit toernooi en dat we er met z’n allen een prima seizoen van hebben gemaakt.

Volgende week zijn wij uitgenodigd voor het toernooi bij Vv Den Ham, wat jaarlijks terugkomt en we weten dat dit een mooi toernooi gaat worden. Vooral hoe dit toernooi is ontstaan. Het toernooi heet het “Hugo Venebrugge toernooi”. Hugo was een speler die leed aan de ziekte kanker en op zijn sterfbed vroegen zijn vrienden of ze nog iets voor hem konden betekenen voordat hij heen zou gaan.

Hugo stelde voor jaarlijks een E1 toptoernooi te organiseren, met veel mooie teams uit deze regio. Vorig jaar mochten we de finale spelen tegen Sparta Enschede, deze hebben we weliswaar verloren, maar hebben er een mooie dag van gemaakt.

Het zou mooi zijn om ons E1 te aanmoedigen als toeschouwer, maar vooral om er een leuke dag van te maken.

Zaterdag 25 mei, 17.00 uur
Zaterdag werd er op de accommodatie van amateurclub Robur et Velocitas (in Apeldoorn) een toernooi afgewerkt waar de kampioenen van het District Oost aan deelnamen. Naast Excelsior'31 E1 waren DVS'33, Nunspeet, Quick'20, Bemmel, HHC Hardenberg en NEC van de partij.



Via loting werd Excelsior'31 E1 ingedeeld bij Nunspeet en HHC Hardenberg. Het bleek uiteindelijk een gelukkige loting, want Excelsior'31 kende weinig moeite met zowel Nunspeet (3-0) als HHC Hardenberg (4-0).

Middels deze uitstekende resultaten plaatste Excelsior'31 E1 zich rechtstreeks voor de finale, waar het Nijmeegse NEC de tegenstander was. Die bleken toch een maatje te groot en hadden een aanvoerder in hun midden die het verschil maakte. NEC won uiteindelijk met 4-0



Excelsior'31 E1 kan terugkijken op een prima toernooi waar het zeker indruk gemaakt heeft. 



Volgende week zaterdag neemt Excelsior'31 E1 nog deel aan het Hugo Venebrugge toernooi, in Den Ham. Een jaarlijks evenement ter nagedachtenis aan de aan kanker overleden Den Ham jeugdspeler Hugo Venebrugge.



Daarna neemt het afscheid van (vlnr) Simon Seppenwoolde, Emilio Solino Overmars en Stan ter Haar. Zij allen maken de overstap naar FC Twente / sv Twello.
 

Kalender icoon zondag 26 mei 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers